ΔΙΕΘΝΕΣ
14/12/2018 15:10 EET | Updated 14/12/2018 15:28 EET

Αργεντινή: Ηθοποιός που μιλούσε για βία κατά των γυναικών, κατηγορείται για βιασμό

Η υπόθεση έφερε πίσω τις αναμνήσεις του κινήματος #MeToo που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017

Ο Χουάν Ντάρθες είχε πρόσφατα πάρει μέρος σε βίντεο – καμπάνια, με το οποίο καλούσε τις γυναίκες να είναι θαρραλέες και να μη διστάσουν να μιλήσουν ανοιχτά σε περίπτωση που έχουν υποστεί κάποια σεξουαλική επίθεση. Φαίνεται όμως πως όσα κήρυττε ήταν υποκριτικά, καθώς πλέον βρίσκεται να κατηγορείται μέσα από βίντεο μιας συναδέλφου του, που έγινε viral, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Tραγική πρωταγωνίστρια φέρεται να είναι η Θέλμα Φαρντίν, μια 25χρονη ηθοποιός από την Αργεντινή , η οποία ανέβασε και το βίντεο που τον ενοχοποιεί. Αποκάλυψε κλαίγοντας, ότι ο συνάδελφός της Χουάν Νταρθές τη βίασε πριν από εννέα χρόνια, όταν εκείνη ήταν μόλις 16 κι εκείνος 45 ετών.

Το ειρωνικό είναι ότι η Θέλμα έλυσε τη σιωπή της χάρη στην προωθητική καμπάνια του έτερου ηθοποιού. Φυσικά, εκείνος αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Το θέμα είναι, όμως, ότι πλέον τον κατηγορούν και άλλες τρεις γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση.

«Ενα βράδυ άρχισε να με φιλάει στον λαιμό, του είπα «όχι», αλλά εκείνος συνέχισε», αποκαλύπτει στο βίντεο. Ακολουθεί η περιγραφή του βιασμού, που προκάλεσε έντονες και οργισμένες αντιδράσεις όσων παρακολούθησαν το βίντεο.

Η Φαρντίν υποστήριξε ότι η βιομηχανία του θεάματος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την την παρουσίαση ανήλικων ηθοποιών ως σύμβολα του σεξ.

Η υπόθεση έφερε πίσω τις αναμνήσεις του κινήματος #MeToo που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017 μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση κατά του παραγωγού Harvey Weinstein.

 

Sponsoed Post