Φεστιβάλ Καννών: Τέλος στο σενάριο για διεξαγωγή στα τέλη Ιουνίου

Η αναβολή είναι οριστική και η διοργάνωση εξετάζει εναλλακτικές επιλογές.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του 72ου Φεστιβάλ Καννών, το 2019
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του 72ου Φεστιβάλ Καννών, το 2019
SIPA USA/PA Images

Μετά την ανακοίνωση στις 19 Μαρτίου για αναβολή του Φεστιβάλ Καννών στις αρχικές ημερομηνίες (από τις 12 έως τις 23 Μαΐου) λόγω πανδημίας και την πιθανότητα μετάθεσης του στα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, η διοργάνωση δηλώνει πλέον ότι η αναβολή της φετινής διοργάνωσης είναι οριστική και ότι το Φεστιβάλ δεν μπορεί να διεξαχθεί στην αρχική του μορφή.

«Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου […] αναγνωρίζουμε ότι η αναβολή του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που αρχικά εξετάστηκε για τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, δεν αποτελεί πλέον επιλογή» αναφέρεται στην νέα ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε παράταση των περιοριστικών μέτρων στη Γαλλία τουλάχιστον μέχρι τις 11 Μαΐου, σημειώνοντας ότι «η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίση».

Η διοργάνωση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, παρότι η πιθανότητα διεξαγωγής του Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο παρουσιάζει ως εναλλακτική πρακτικά προβλήματα, καθώς πρόκειται για έναν γεμάτο φεστιβαλικό μήνα -Φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο, Σαν Σεμπαστιάν-, ενώ και το σενάριο του Οκτωβρίου είναι επίσης δύσκολο, λόγω του τηλεοπτικού μάρκετ Mipcom που διεξάγεται στις Κάννες για τρεις ημέρες έως τις 15 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή