Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Καννών για πρώτη φορά στην ιστορία του

Πιθανώς διεξαχθεί τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου 2020.
Vianney Le Caer/Invision/AP

Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, καθώς, όπως ανακοινώθηκε δεν θα διεξαχθεί «στις προβλεπόμενες ημερομηνίες» από τις 12 έως τις 23 Μαΐου λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά πιθανώς μετατεθεί το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «αρκετές εκδοχές μελετώνται για τη διεξαγωγή του, από τις οποίες η κύρια μπορεί να είναι μια απλή μεταφορά των ημερομηνιών, τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου 2020».

Το Φεστιβάλ Καννών, παράλληλα με την ανακοίνωση της αναβολής, απευθύνει έκκληση σε όλους να σέβονται τους κανόνες και να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές σε όλο τον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά στην 73χρονη ιστορία του Φεστιβάλ που αναβάλλεται. Κατά το παρελθόν ακυρώθηκε μόνο μία φορά, κατά τη διάρκεια του Μάη του ’68.

Οι φήμες περί αναβολής κυκλοφορούσαν από τις 8 Μαρτίου και μάλιστα, το περασμένο Σάββατο, το περιοδικό του Le Point, επικαλούμενο πηγές μέσα από την επιτροπή ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση θα αναβληθεί -παρότι λίγες ώρες αργότερα οι διοργανωτές διέψευσαν ότι υπάρχει σχετική απόφαση. Ωστόσο, η απόφαση ήρθε πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά είχε γίνει γνωστό, καθώς σε πρόσφατη ανακοίνωση του το Φεστιβάλ διεμήνυε ότι θα καταλήξει ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στα μέσα Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ιστορικό Φεστιβάλ των Καννών προστίθεται στη λίστα με τις ακυρώσεις μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως η Eurovision και το Γκλάστονμπερι, που εφέτος θα γιόρταζε την επέτειο των 50 ετών.

Με πληροφορίες από New York Times

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα