Φλόριντα: Γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια τρώνε κάδους, πινακίδες και «απειλούν» ανθρώπους

Τα σαλιγκάρια ενέχουν υγειονομικό κίνδυνο καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα.
Evgeniy Romanov / 500px via Getty Images

Ορισμένες γειτονιές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα μπήκαν σε καραντίνα την Τρίτη (21/6) μετά τον εντοπισμό γιγαντιαίων αφρικανικών σαλιγκαριών, ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Γεωργίας και Καταναλωτικών Υπηρεσιών της Φλόριντα ενημέρωσε πως τα γιγαντιαία σαλιγκάρια εντοπίστηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα και ανακοίνωσε την καραντίνα.

Η περιοχή New Port Richey είχε τεθεί και πέρσι σε καραντίνα, για ανάλογους λόγους.

Οι Αρχές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια μεθοδολογία επεξεργασίας, η οποία είναι μαλακιοκτόνο (σ.σ είναι φυτοφάρμακο που χρησιμοποιείται για την εξόντωση των μαλακίων) με βάση τη μεταλδεΰδη, ένα είδος δολώματος σαλιγκαριού εγκεκριμένο για οικιακή χρήση, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικά είδη φυτών και μπορούν, επίσης, να καταναλώσουν στόκο, πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης, ακόμη και πινακίδες.

Τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν αιχμηρές άκρες αρκετά αιχμηρές ώστε να διαλύουν τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.

«Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα» δήλωσε την Τρίτη το πολιτειακό υπουργείο Γεωργίας.

Τα σαλιγκάρια ενέχουν και υγειονομικό κίνδυνο καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα.

Δημοφιλή