ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2019 07:54 EET | Updated 25/11/2019 13:09 EET

Γηρυόνης - Κινέτα: Η παλαιά εθνική οδός κάτω από την θάλασσα (βίντεο)

16 μήνες μετά τις πυρκαγιές - το «μαύρο» καλοκαίρι του 2018 - η Κινέτα αντιμέτωπη με τις πλημμύρες. Κλειστά και τα δύο ρεύματα στη νέα και στην παλαιά εθική οδό.

Eurokinissi
Gyrionis

Η εικόνα τις πρωινές ώρες στην Παλαιά Εθνική Οδό της Κινέτας δίνει την εντύπωση ότι είναι το νερό της θάλασσας που «ανέβηκε» και κάλυψε το οδόστρωμα.

Ωστόσο, στα βίντεο από τις προηγούμενες ώρες - τη νύχτα - είναι πρόδηλο ότι τεράστιο πρόβλημα υπήρξε και με το νερό που κατέβαινε από το βουνό προς την παραλία. Και είναι λογική η εξήγηση, ότι μετά τις πυρκαγιές του 2018 - άπαντες τις θυμούνται γιατί συνέπεσαν με την φονική φωτιά στο Μάτι - ο ορεινός όγκος δεν συγκρατεί τα νερά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Κινέτα και να μεταβληθούν σε ποτάμια οι δρόμοι και τα ρέματα που οδηγούν προς τη θάλασσα. 

#ΓΗΡΥΟΝΗΣ

Αντίρριο: Αναποδογύρισε ιστιοφόρο από την κακοκαιρία - Ενας νεκρός κι ένας αγνοούμενος

Aυτή την ώρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί πολίτες και κυρίως τους οδηγούς να δείξουν υπευθυνότητα και να ΜΗΝ κινούνται προς την συγκεκριμένη περιοχή - αλλά και συνολικά να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Γύρω στις 5 τα ξημερώματα, κλιμάκια της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν ελέγχους στα σπίτια, προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. Τα περιστατικά ήταν αρκετά και οι απεγκλωβισμοί αφορούσαν κατοικίες που είχαν πλημμυρίσει.

ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΕΣ...ΑΛΠΕΙΣ

Κλιματική αλλαγή: Μία τρομακτική σύγκριση - Οι παγετώνες της Ελβετίας πριν και μετά

Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική οδό, κόβοντας προσωρινά κάθε δίοδο προς την Αθήνα. Η εντολή που δόθηκε ήταν να κλείσει (και) η Ολυμπία Οδός από τα διόδια του Καλαμακίου έως τους Αγίους Θεοδώρους και η παλαιά Εθνική από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο, έως και τα διόδια του Καλαμακίου. Στο σημείο και στην κατοικημένη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους μεμονωμένων σπιτιών, να είναι έτοιμοι, ώστε εάν κριθεί απαραίτητο να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.