Ιαπωνία: Καβούρι του χιονιού πωλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 5 εκατ. γιέν

Εξαιρετικά σπάνιο και περιζήτητο.
Getty Editorial

Ενα σπάνιο καβούρι του χιονιού δημοπρατήθηκε έναντι του ποσού-ρεκόρ των 5 εκατ. γιέν (41.500 ευρώ) στο Τοτόρι της Ιαπωνίας την Πέμπτη.

Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που καταβάλλεται για το συγκεκριμένο είδος καβουριού. Το πολυπόθητο καρκινοειδές ήταν αρσενικό, βάρους 1,2 κιλών και μήκους 14,6 εκατοστών.

Η προσφορά αυτή κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, που κατείχε ένα καβούρι χιονιού το οποίο είχε πωληθεί για 2 εκατομμύρια γιεν πέρυσι (16.500 ευρώ), επίσης στο Τοτόρι.

Το καβούρι των 5 εκατομμυρίων θα καταλήξει στα πιάτα μερικών τυχερών θαμώνων ενός πολυτελούς εστιατορίου στην γειτονιά Γκίντζα ​​του Τόκιο.

Η φετινή αλιευτική περίοδος καβουριών του χιονιού άρχισε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, με την πρώτη δημοπρασία - την επονομαζόμενη «εορταστική αγορά» να λαμβάνει χώρα την αμέσως επόμενη ημέρα.

Παρόλο που είθισται οι τιμές να ξεκινούν από πολύ ψηλά τις πρώτες ημέρες, οι συμμετέχοντας στη δημοπρασία πιστεύουν ότι είναι ευοίωνο να αγοράσουν τα πρώτα και καλύτερα αλιεύματα της σεζόν.

Το καβούρι χιονιού, μια εξαιρετικά περιζήτητη λιχουδιά στην Ιαπωνία, βρίσκεται στα ύδατα του νομού Τοτόρι, στο κύριο Χοσνού, μεταξύ της Οζάκα και της Χιροσίμα.

Ονομάζεται zuwaigani στα ιαπωνικά και συλλέγεται παραδοσιακά κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Φέρει επίσης το ψευδώνυμο «φωτεινό πεντάστερο» από το σχήμα του αλλά και από την υψηλή του ποιότητα.

Πηγή: CNN