22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
08/11/2019 07:22 EET

Ιαπωνία: Οικολογικό supercar φτιαγμένο από ξύλο και απόβλητα

Εκλεψε την παράσταση στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο.

Soe Zeya Tun / Reuters

Το υπουργείο περιβάλλοντος της Ιαπωνίας παρουσίασε ένα μοναδικό supercar, φτιαγμένο από κυτταρίνη (σ.σ. δομικός πολυσακχαρίτης των φυτών) και γεωργικά απόβλητα. Ενώ όμως είναι σχετικά ελαφρύ, δεν χάνει σε δύναμη και αντοχή.

Το υπεραυτοκίνητο που ονομάστηκε Nano Cellulose Vehicle (NCV), έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο. 

Soe Zeya Tun / Reuters

Ο σχεδιασμός του είναι τόσο επιθετικός και φουτουριστικός, που όποιος το βλέπει δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι κατασκευασμένο από φυτικό υλικό.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Περιβάλλοντος, το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος, όπως η οροφή, οι πόρτες και το καπό του έχουν κατασκευαστεί με νανοΐνες κυτταρίνης (CNF), μιας ουσίας που περιέχει γεωργικά απόβλητα.

Soe Zeya Tun / Reuters

Αυτό το υλικό αφήνει προφανώς ένα μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα και είναι κατά πάσα πιθανότητα φιλικότερο προς το περιβάλλον από τα περισσότερα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Soe Zeya Tun / Reuters

«Οι νανοΐνες κυτταρίνης είναι ένα ουδέτερο από άνθρακα ″ξύλινο″⁣ υλικό, οπότε μπορούμε να αναμένουμε ότι θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έτσι ώστε να είναι φιλικό για το περιβάλλον μας», ανέφερε ο Τόσιο Κον, εκ των επικεφαλής αυτής της ξεχωριστής προσπάθειας.

Soe Zeya Tun / Reuters

Οι κατασκευαστές του supercar ισχυρίζονται πως τα CNF είναι πέντε φορές πιο ισχυρά από τον χάλυβα και ζυγίζουν μόνο το ένα πέμπτο του βάρους του.

Πηγή: RT