Ιατρείο έστειλε λάθος SMS, αντί για «καλά Χριστούγεννα» έγραψε σε όλους πως έχουν καρκίνο

Το κέντρο παρακολουθεί σχεδόν 8.000 ασθενείς.
Thomas Winz via Getty Images

Ήταν στις 23 Δεκεμβρίου όταν ένα ιατρείο γενικής ιατρικής στo Ντόνκαστερ της Μεγάλης Βρετανίας, έστειλε κατά λάθος σε ασθενείς το ίδιο μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, με το οποίο τους παραπληροφορούσε πως δήθεν πάσχουν από επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα.

Στην πραγματικότητα, οι υπεύθυνοι του ιατρείου «Askern Medical Practice» ήθελαν να στείλουν σε όλους τους εγγεγραμμένους ασθενείς ένα SMS με ευχές για «Καλά Χριστούγεννα», αντ′ αυτού σκόρπισαν τον πανικό, με το μήνυμα που έστειλαν.

Η ομάδα που διαχειρίζεται το ιατρείο δήλωσε στο BBC ότι κανείς δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια. Το κέντρο παρακολουθεί σχεδόν 8.000 ασθενείς.

Το λάθος κείμενο έλεγε στους παραλήπτες ότι «είχαν επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα με μεταστάσεις», ένα είδος δευτερογενούς κακοήθους ανάπτυξης.

Μάλιστα καθοδηγούσε τους ασθενείς να συμπληρώσουν το έντυπο DS1500, το οποίο επιτρέπει σε άτομα με ανίατες ασθένειες να διεκδικήσουν ορισμένα επιδόματα.

Ωστόσο, περίπου μια ώρα αργότερα οι εμβρόντητοι παραλήπτες έλαβαν ένα δεύτερο μήνυμα που τους ενημέρωνε ότι επρόκειτο για λάθος και ότι αντί αυτού προοριζόταν να τους ευχηθεί καλά Χριστούγεννα.

Η Σάρα Χάργκρειβς, η οποία περίμενε τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, είπε ότι «δάκρυσε» όταν έλαβε το SMS, για να ενημερωθεί αργότερα ότι στάλθηκε κατά λάθος.

Από την πλευρά του ο Τσάρλς Σέγκγουιν του οποίου η μητέρα έλαβε επίσης το επίμαχο μήνυμα, δήλωσε: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι πρόκειται για κάποιο αρρωστημένο αστείο;» και πρόσθεσε: «Με αιφνιδίασε εντελώς... Δεν πηγαίνω συχνά στους γιατρούς και ξαφνικά, από το πουθενά... καρκίνος. Κάθομαι εκεί, ξύνω απορημένος το κεφάλι μου και σκέφτομαι: Καπνίζω, μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρω;»

.
.
.

«Μόλις λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα είπαν στους ανθρώπους ότι έχουν καρκίνο του πνεύμονα σε τελικό στάδιο. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό».
Μια γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι αισθάνθηκε μεγάλη ανησυχία για το μήνυμα, με τα μέλη της οικογένειάς της να κάνουν πρόσφατα εξετάσεις για συνεχιζόμενα προβλήματα στο στήθος.

«Τηλεφώνησα στους γιατρούς, αλλά με έβαλαν στην αναμονή ως συνήθως. Έτσι, πήγα με τα πόδια, καθώς μένω στη γωνία και είχαν καταφτάσει περίπου έξι άνθρωποι εκεί, όλοι πανικόβλητοι, καθώς είχαν λάβει το ίδιο μήνυμα».
Το δεύτερο μήνυμα ζητούσε συγγνώμη για το λάθος, με ορισμένους ασθενείς να λαμβάνουν επαναλαμβανόμενα μηνύματα από το ιατρείο.

«Τι γίνεται αν αυτό το μήνυμα προοριζόταν για κάποιον, και μετά του είπαν ότι είναι ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα, και μετά του είπαν ξανά, ”ωχ όχι, αυτό στην πραγματικότητα προοριζόταν για εσάς”», αναρωτήθηκε ο κ. Σέγκγουιν.

Δημοφιλή