Ιερά Σύνοδος: Να αναγνωσθεί εγκύκλιος στις εκκλησίες για «αποφυγή των αμβλώσεων»

Τι αναφέρει για τους «εξορκισμούς» στη Θεσσαλονίκη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Εγκύκλιος «περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων» θα αναγνωσθεί στις εκκλησίες κατά τη γιορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στις 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνήλθε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στις 24 και 25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, αποφασίστηκε «η αποστολή των εξής εγκυκλίων προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος»: «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων, προκειμένου να αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς κατά την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου (8-9-2022)».

Εξάλλου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνιστά στους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να αποφεύγουν τελετές όπως αυτή του «εξορκισμού» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή την δράση της λεγομένης “Εκκλησίας όλων των Εθνών” στην Θεσσαλονίκη, η οποία προβλήθηκε από τα Μ.Μ.Ε., και των υποτιθεμένων “εξορκισμών” πληροφορεί και πάλι τους πιστούς, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, ότι πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων. Εφιστά δε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στις τελετές της».

Δημοφιλή