Ίμια: Επεισόδιο μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού (Βίντεο)

Σύμφωνα με το ελληνικό Λιμενικό, τουρκικό σκάφος εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ακολούθησε ένα "10λεπτο κυνηγητό".
Eurokinissi

Επεισόδιο μικρής διάρκειας έλαβε χώρα στα Ίμια μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού.

Σύμφωνα με το Οpen, τουρκικό σκάφος εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το ελληνικό πλοίο το πλησίασε ώστε να του ζητήσει να αποχωρήσει. Ακολούθησε ένα “δεκάλεπτο κυνηγητό” και εν τέλη η ακταιωρός αποχώρησε.

Αρκετά αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη να επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του. Και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να αποφευχθούν αντίστοιχα επεισόδια.

Επεισόδιο στα Ίμια: Τι λέει η τουρκική πλευρά

Από το περιστατικό δημοσίευσε βηντεοληπτικό υλικό η εφημερίδα Soczu, παρουσιάζοντας αντίστροφη εκδοχή από αυτή του ελληνικού Λιμενικού. «Σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο κινήθηκε από το νησί της Καλύμνου γύρω στις 13.52, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια 3,5 μίλια από τη συνοικία Gumusluk της περιοχής Bodrum της Mugla, παρεμποδίστηκε από το σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περίμενε μισό μίλι μακριά από τις βραχονησίδες».

«Κατά τη διάρκεια των 10 λεπτών έντασης, το ελληνικό σκάφος, το οποίο προσπάθησε να φτάσει στους βράχους Ίμια 4-5 φορές, απομακρύνθηκε από την περιοχή από το τουρκικό σκάφος. Η ένταση έληξε όταν το ελληνικό σκάφος ρυμουλκήθηκε μπροστά από το νησί της Καλόλιμνου. Μετά το περιστατικό, δύο σκάφη της ακτοφυλακής από τα λιμάνια Μπόντρουμ και Γιαλακαβάκ στάλθηκαν στην περιοχή των Ιμίων».

Δημοφιλή