Ινδία: Δικαιώθηκε μετά από 22 χρόνια γιατί τον χρέωσαν 0,25 ευρώ περισσότερο

Του χρέωσαν το εισιτήριο 90 ρουπίες, αντί για 70, αλλά τα παράπονά του δεν εισακούστηκαν και δεν πήρε τα λεφτά του πίσω.
Matt Mawson via Getty Images

Μια νομική μάχη που κράτησε 22 χρόνια έφτασε στο τέλος της για τον Τουνγνάθ Τσατουρβέντι, που κατάφερε να κερδίσει τους Ινδικούς Σιδηροδρόμους.

Ο Ινδός δικηγόρος κατάφερε να δικαιωθεί γιατί κάποτε τον χρέωσαν 20 ρουπίες (περίπου 24 λεπτά του ευρώ) περισσότερο από θα έπρεπε.

Το 1999, ο 66 ετών σήμερα δικηγόρος, είχε πάρει το τρένο για ένα ταξίδι μεταξύ δύο πόλεων στο κρατίδιο του Ουτάρ Πρεντές. Του χρέωσαν το εισιτήριο 90 ρουπίες, αντί για 70, αλλά τα παράπονά του δεν εισακούστηκαν και δεν πήρε τα λεφτά του πίσω.

Στη συνέχεια, αναφέρει ο Guardian, υπέβαλε το αίτημα σε δικαστήριο για καταναλωτές. Χρειάστηκαν 100 συνεδριάσεις, αλλά τελικά η απόφαση βγήκε υπέρ του.

Η εταιρεία θα του καταβάλει το ποσό με τόκο 12% (που θα φτάσει το 15% αν δεν καταβληθεί μέσα σε 30 ημέρες), ενώ θα καταβάλει και πρόστιμο 15.000 ρουπίες (183 ευρώ).

Δικαιωμένος εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο δικηγόρος, αν και παραδέχεται ότι έχασε πολλή ενέργεια και πολύ χρόνο για αυτή την υπόθεση. Η οικογένειά του, πάντως, μάλλον δεν εκτίμησε την επιμονή του να «κυνηγήσει» μια υπόθεση για ένα τόσο μικρό ποσό.

Η περίπτωση δείχνει όμως και τα προβλήματα από το υπερφορτωμένο δικαστικό σύστημα της Ινδίας. Περίπου 40 εκατομμύρια υποθέσεις παραμένουν εκκρεμείς, πολλές μάλιστα χρειάζονται 10 με 15 χρόνια για να κλείσουν.

Δημοφιλή