ΔΙΕΘΝΕΣ
07/12/2020 17:44 EET | Updated 07/12/2020 18:01 EET

Ινδία: Ενας νεκρός και πάνω από 200 ασθενείς από άγνωστη μυστηριώδη νόσο

Υγειονομικοί αξιωματούχοι αδυνατούν να προσδιορίσουν τα αίτια της ασθένειας.

ASSOCIATED PRESS

Τουλάχιστον ένα άτομο πέθανε και 200 ​​άλλα νοσηλεύτηκαν λόγω μιας άγνωστης ασθένειας στη νότια ινδική πολιτεία της Αντρα Πραντές, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ.

Η ασθένεια πρωτοεντοπίστηκε το Σάββατο βράδυ στο Ελούρου, μια αρχαία πόλη διάσημη για τα χειροποίητα προϊόντα της. Από τότε, οι ασθενείς βιώνουν συμπτώματα που κυμαίνονται από ναυτία και άγχος έως απώλεια των αισθήσεών τους, ανέφεραν οι γιατροί.

Ενας 45χρονος άνδρας που νοσηλεύτηκε με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της επιληψίας και ναυτία πέθανε την Κυριακή το απόγευμα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι προσπαθούν τώρα να προσδιορίσουν την αιτία της ασθένειας. Μέχρι στιγμής, δείγματα νερού από τις πληγείσες περιοχές δεν έχουν δείξει σημάδια μόλυνσης και το γραφείο του υπουργού τόνισε ότι και άτομα που δεν συνδέονται με την δημοτική παροχή νερού έχουν επίσης αρρωστήσει.

Οι ασθενείς είναι διαφορετικών ηλικιών και έχουν βρεθεί αρνητικοί στο τεστ για κορονοϊό ενώ έχει διαπιστωθεί ότι δεν πάσχουν ούτε από κάποια άλλη ιογενή λοίμωξη, όπως ο δάγκειο πυρετό, ή έρπη.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων έφτασε στην πόλη για να διερευνήσει την ξαφνική ασθένεια τη Δευτέρα.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ζήτησε στο Twitter «αμερόληπτη, πλήρη έρευνα για το συμβάν».

Η πολιτεία Αντρα Πραντές συγκαταλέγεται μεταξύ των χειρότερων επαρχιών που επλήγησαν από την Covid-19, με περισσότερα από 800.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τώρα. Το σύστημα υγείας στην πολιτεία, όπως και στην υπόλοιπη Ινδία, έχει «γονατίσει» από τον ιό.

Πηγή: Associated Press