ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2019 07:10 EEST

Ινδία: Μαζικό καψόνι σε 150 φοιτητές Ιατρικής - Τους ανάγκασαν να κουρευτούν γουλί

Πρωτοφανείς εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Twitter/ANI UP

Οι αρχές στο Ούταρ Πραντές της Ινδίας διερευνούν ένα περιστατικό μαζικού καψονιού σε ένα τοπικό πανεπιστήμιο, αφού 150 φοιτητές Ιατρικής αναγκάστηκαν να ξυρίσουν τα κεφάλια τους και να υποκλιθούν στους τελειόφοιτους σπουδαστές.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, οι φοιτητές εμφανίστηκαν την περασμένη Τρίτη να διασχίζουν σε δυάδες την πανεπιστημιούπολη με τα νέα τους κουρέματα.

Ο αναπληρωτής πρύτανης του πανεπιστημίου, ο Δρ. Ράι Κουμάρ, ισχυρίζεται ότι, παρά τον διορισμό ειδικών ομάδων για την αποτροπή τέτοιων καψονιών, το φαινόμενο αυτό εξακολουθεί να υφίσταται. Ο ίδιος έχει υποσχεθεί «δραστικά μέτρα σε βάρος όσων εμπλέκονται», προσθέτοντας ότι το πανεπιστήμιο έχει αποβάλει σπουδαστές για παρόμοια συμπεριφορά στο παρελθόν και μπορεί να το επαναλάβει.

«Είμαστε σε επαγρύπνηση για τέτοιες δραστηριότητες. Επιπλέον, έχουμε μια  επιτροπή για την αντιμετώπιση καταγγελιών σχετικά με καψόνια», δήλωσε ο Κουμάρ.

Τα καψόνια ή τα πειράγματα έχουν γίνει μείζον ζήτημα στο ινδικό κράτος τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση στα περιστατικά να αγγίζει το 41% μεταξύ 2013 και 2015. Το Ούταρ Πραντές χαρακτηρίστηκε ως το χειρότερο κράτος σχετικά με  αυτή την απαγορευμένη πρακτική από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας τόσο το 1999 όσο και το 2006.

Τον περασμένο μήνα, ένα 14χρονο αγόρι στην πόλη Χιντεραμπάντ φέρεται να επιχείρησε να αυτοκτονήσει εξαιτίας των απαράδεκτων πειραγμάτων που δεχόταν. Τον Μάρτιο, δύο μαθητές του Ταμίλ Ναντού πήραν τη ζωή τους στην περιοχή Ταμίλ Ναντού έβαλαν τέλος στη ζωή τους εξαιτίας του σχολικού εκφοβισμού που υπέστησαν.

Πηγή: RT