ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2020 09:53 EET

Ινδία: Νόμιζε ότι είχε κορονοϊό και αυτοκτόνησε για να προστατεύσει τους δικούς του

Είναι και επίσημα η πρώτη αυτοκτονία που συνδέεται με τον ιό.

STR via Getty Images

Ο 50χρονος Μπάλα Κρίσνα, πατέρας τριών παιδιών, επισκέφθηκε μια κλινική στην Τιρουμάλα της Ινδίας, γιατί ένιωθε συμπτώματα αντίστοιχα της γρίπης.  Οι γιατροί του είπαν ότι είχε πυρετό λόγω ίωσης και τον συμβούλεψαν να φορά μάσκα για να μην κολλήσει και τους υπόλοιπους. Ο Κρίσνα έμεινε για λίγες ημέρες στην Τιρουμάλα σε συγγενείς τους, μέχρι που επέστρεψε στην οικογένειά του. 

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η οικογένειά του, ενώ παρακολουθούσε βίντεο στο κινητό του για τον κορονοϊό, πείστηκε ότι είχε κολλήσει και αυτός, καθώς είχε τα ίδια συμπτώματα. Έτσι, ανακοίνωσε στην οικογένειά του ότι νοσεί από τη νέα επιδημία που έχει ταξιδέψει και στην Ινδία. 

Αμέσως, έβαλε τον εαυτό του σε καραντίνα. Κλείστηκε στο δωμάτιό του και απειλούσε όποιον προσπαθούσε να τον βγάλει έξω. Οι συγγενείς του προσπάθησαν να τον καθησυχάσουν ότι οι γιατροί θα του το έλεγαν αν είχε κορονοϊό, αλλά εκείνος ήταν ανένδοτος. 

Ο γιος του Κρίσνα, μάλιστα, κάλεσε γραμμή υποστήριξης και ειδικοί του εξήγησαν ότι δεν έχει λόγους να ανησυχεί αν δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα. Εκείνος παρέμεινε σε καραντίνα και τις επόμενες ημέρες. 

Ώσπου μια μέρα, το έσκασε από το παράθυρο και πήγε στο νεκροταφείο για να επισκεφτεί τον τάφο της μητέρας του. Εκεί κρεμάστηκε από μια αχλαδιά. 

Η αυτοκτονία του Κρίσνα είναι και επίσημα η πρώτη που συνδέεται με τη νέα επιδημία που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν της Κίνας. 

Τέσσερις Ινδοί πολίτες έχουν διαγνωστεί με τον ιό. Τρεις από αυτούς βρίσκονταν στην επαρχία της Κεράλα, ενώ και οι τρεις είχαν επισκεφτεί την Ουχάν νωρίτερα.

 

Πηγή: Newsweek