ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2019 12:01 EET | Updated 11/12/2019 12:02 EET

Ινδία: Βιαστής και δολοφόνος επικαλείται τη ρύπανση για να γλιτώσει τη θανατική ποινή

Η απίστευτη δικαιολογία του για να αποφύγει την εκτέλεση.

ASSOCIATED PRESS

Απύθμενο θράσος φαίνεται πως διαθέτει ένας Ινδός κατάδικος για βιασμό και δολοφονία, ο οποίος έφτασε στο σημείο να επικαλείται την ατμοσφαιρική ρύπανση για να γλιτώσει την θανατική ποινή.

Το παράλογο αίτημά του, γραμμένο σε υποτυπώδη αγγλικά, υποβλήθηκε πρόσφατα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μέσω του δικηγόρου του, σύμφωνα με το RT.

«Ολοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο Νέο Δελχί, όσον αφορά το νερό και τον αέρα. Η ζωή μικραίνει όλο και περισσότερο, οπότε γιατί η θανατική ποινή;» διερωτάται χωρίς ίχνος ντροπής ο καταδικασμένος Ακσάι Σινγκχ, προσθέτοντας ότι ο αέρας στην πόλη είναι «σαν θάλαμος αερίου» και «γεμάτος δηλητήριο».

Ο κρατούμενος επικαλείται ακόμη ινδουιστικά θρησκευτικά κείμενα, υποστηρίζοντας ότι «οι άνθρωποι ζούσαν χιλιάδες χρόνια» προηγουμένως - δεν διευκρίνισε πότε - και ότι η μέση διάρκεια ζωής έχει μειωθεί σταθερά. «Εφόσον μειώνεται η ηλικία, γιατί η θανατική ποινή;» συνεχίζει ανερυθρίαστα.

Η προσφυγή είναι απίθανο να γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο, αφού απέρριψε όλες τις προηγούμενες προσπάθειες του συγκεκριμένου κακοποιού να αναστείλει την εκτέλεση του.

Ο Σινγκχ μαζί με άλλους τέσσερις, καταδικάστηκε για βιασμό, βασανισμό και δολοφονία μιας 23χρονης φοιτήτριας, στην οποία η συμμορία επιτέθηκε σε λεωφορείο ένα βράδυ το 2012.

ASSOCIATED PRESS

Το θύμα, γνωστό με το ψευδώνυμο «Νιρμπάγια» («ατρόμητη»), επέζησε της αρχικής επίθεσης, αλλά υπέκυψε στα βαριά εσωτερικά τραύματά της περίπου 12 ημέρες αργότερα. Ο θάνατός της προκάλεσε εκτεταμένη οργή σε ολόκληρη την Ινδία, με αποκορύφωμα μαζικές διαδηλώσεις που ζητούσαν την εκτέλεση των δραστών, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο θυμός της κοινής γνώμης δεν έχει καταλαγιάσει 7 χρόνια μετά, όμως αυτό το νέο προκλητικό αίτημα από τον εν λόγω κρατούμενο έχει προκαλέσει νέα έκρηξη οργής.

ASSOCIATED PRESS

Οι τέσσερις καταδικασθέντες - ο ένας πέθανε σύντομα μετά το περιστατικό κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες ενώ βρισκόταν υπό κράτηση - αναμένεται να εκτελεστούν αργότερα αυτό το μήνα, ενδεχομένως κοντά στην θλιβερή επέτειο της επίθεσης, στις 16 Δεκεμβρίου.

Πηγή: RT