Ισπανία: Συνέλαβαν 30 άτομα που διακινούσαν κάνναβη ως "ανθρωπιστική βοήθεια" προς την Ουκρανία

Τα ναρκωτικά συσκευάζονταν σε αεροστεγείς σακούλες σε φορτηγά και ταξίδευαν «ως κομβόι αλληλεγγύης» για να αποφύγουν τους συνοριακούς ελέγχους.
Europa Press News via Getty Images

Η αστυνομία στην Ισπανία συνέλαβε 30 άτομα που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο κάνναβης καθώς μετέφεραν τα ναρκωτικά μεταμφιεσμένα ως ”ανθρωπιστική βοήθεια” προς την Ουκρανία.

Ουκρανοί, Ισπανοί, Γερμανοί και Μαροκινοί ήταν μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν στην περιοχή της Ανδαλουσίας.

Τα ναρκωτικά προέρχονταν από όλη τη νότια περιοχή της Ισπανίας, ήταν συσκευασμένα σε χαρτόκουτα και ταξίδευαν μέσω κομβόι σε πολλές χώρες, είπε η αστυνομία.

Η κατάσχεση σημειώνεται ένα μήνα αφότου η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη κατάσχεση κάνναβης που έγινε ποτέ στη χώρα.

Τη Δευτέρα, η αστυνομική δύναμη της Guardia ανέφερε ότι μια ομάδα Ουκρανών στην Κόστα ντελ Σολ που συγκέντρωνε την κάνναβη και την αποθήκευε σε ένα διαμέρισμα στο Μίχας, κοντά στη Μάλαγα, της κίνησε τις υποψίες.

Τα ναρκωτικά συσκευάζονταν σε αεροσταγείς σακούλες και τοποθετούνταν σε χαρτόκουτα σε φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες, τα οποία ταξίδευαν «ως κομβόι αλληλεγγύης για να περάσουν κάτω από τα ραντάρ της αστυνομίας και των συνοριακών ελέγχων».

Σε εφόδους της αστυνομίας στην επαρχία της Μάλαγα και στις νότιες πόλεις Γρανάδα, Κόρδοβα και Σεβίλλη, η αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 800.000 ευρώ, έξι όπλα και 2.500 φυτά κάνναβης.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή