Νέες πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία, αναφορές για εκρήξεις σε ρωσικά αεροδρόμια

Σειρήνες σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Gleb Garanich via Reuters

Η Ουκρανία ανέφερε πως η Ρωσία είχε εξαπολύσει νέο μπαράζ πυραύλων τη Δευτέρα και οι σειρήνες αεράμυνας ηχούσαν σε πολλά τμήματα της χώρας.

Οι σειρήνες ακούγονταν στο Κίεβο και σε μεγάλο μέρος της Ουκρανίας, σε αυτό που αξιωματούχοι περιέγραφαν ως νέο κύμα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων. «Πύραυλοι έχουν εκτοξευτεί ήδη» ανέφερε ο Γιούρι Ιχνάτ, εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, με τον Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του προσωπικού της ουκρανικής προεδρίας, να λέει «μην αγνοείτε τον συναγερμό».

Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν τις τελευταίες εβδομάδες τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα στα πεδία των μαχών, προκαλώντας μεγάλες διακοπές ηλεκτροδότησης καθώς η χώρα μπαίνει στον χειμώνα.

Στο μεταξύ, ένα βυτίο καυσίμων εξερράγη, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες σε ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, αναφέρουν ρωσικά κρατικά ΜΜΕ. Άλλα δύο άτομα αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε αεροδρόμιο στο Σαράτοφ. Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τις εκρήξεις. Και οι δύο περιοχές είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας θεωρείται πως εδρεύουν στην αεροπορική βάση Ένγκελς στο Σαράτοφ. Ο κυβερνήτης του Σαράτοφ είπε πως οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούσαν έρευνες για αυτά που αποκάλεσε «αναφορές περιστατικού σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα