Ιταλία: Δίνει καταφύγιο σε πατέρα και γιο που ακρωτηριάστηκαν από βόμβες στη Συρία

Ο Μουνζίρ και μικρός Μουσταφά κάνουν μια νέα αρχή στην Ιταλία.
..
..
Instagram

Στην Μπολόνια της Ιταλία όπου θα τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από ειδικευμένο ορθοπεδικό κέντρο, πρόκειται να έλθουν ένας πατέρας και ένας γίος που ακρωτηριάσθηκαν από τις βόμβες στη Συρία.

Ο λόγος για τον Μουνζίρ που έχασε το δεξί του πόδι και ο μικρός Μουσταφά που δυστυχώς, ακρωτηριάσθηκε στα άνω και τα κάτω άκρα.

Οι δύο τους πρωταγωνίστησαν στη διάσημη φωτογραφία Hardship of Life (η Δυσκολία της ζωής) του Τούρκου φωτογράφου Μεχμέτ Ασλάν και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ευαισθητοποιώντας αμέτρητους ανθρώπους.

Πάτερας και γιος θα φτάσουν στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης το βράδυ της Παρασκευής (21/1), από την Τουρκία, πριν ταξιδέψουν στη Σιένα όπου θα ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ιταλία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλληλεγγύης ανήκει στα Βραβεία Φωτογραφίας της Σιένα - Siena International Photo Awards. Η διοργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό με τη βοήθεια χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Λούκα Βεντούρι, καλλιτεχνικό διευθυντή του SIPA, «η δύναμη της συγκεκριμένης φωτογραφίας στην οποία πατέρας και γιός βρίσκουν τη δύναμη να χαμογελούν παρά τα όσα τους συνέβησαν, κατάφερε να μετατραπεί σε έμπρακτη και πολύτιμη στήριξη».

Πηγή: Italy24news