Ιταλία: Ηθοποιός καταγγέλλει ότι έμεινε 24 ώρες με τη σορό της αδερφής του λόγω κορονοϊού

«Η Ιταλία μας έχει εγκαταλείψει. Ο εφιάλτης συνεχίζεται.»
Facebook/Luca Franzese

Ο αδελφός μιας γυναίκας, που σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε από τον κορονοϊό, καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να κρατήσει το άψυχο σώμα της στο σπίτι για περισσότερο από 24 ώρες επειδή δεν έλαβε καμία βοήθεια από τις αρχές.

Ο Λούκα Φραντσέζε, γυμναστής και ηθοποιός που εμφανιζόταν στη δημοφιλή σειρά Gomorrah, ισχυρίζεται ότι η αδελφή του, Τερέζα, πέθανε στο σπίτι τους στη Νάπολη το περασμένο Σάββατο και ότι είχε διαγνωστεί με τον COVID-19.

Ο ίδιος ανέβασε μια σειρά από βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, συμπεριλαμβανομένου ενός με το άψυχο σώμα της αδελφής του να είναι ορατό πίσω του, στο οποίο ισχυρίστηκε κατηγορεί τις αρχές της χώρας για εγκατάλειψη και αδιαφορία.

«Η αδελφή μου πέθανε, πιθανώς λόγω του ιού, και περίμενουμε απαντήσεις» λέει σε ένα εξ αυτών. «Η Ιταλία μας έχει εγκαταλείψει. Ο εφιάλτης συνεχίζεται» , τονίζει.

Ολόκληρη η Ιταλία έχει τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας των τρομακτικών διαστάσεων που έχει λάβει η επιδημία στη χώρα. Ολες οι συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί, συμπεριλαμβανομένων των κηδειών και άλλων τελετετών.

Η Τερέζα Φραντσέζε, 47 ετών, υπέφερε από επιληψία. Σύμφωνα με τον αδελφό της, έκανε τεστ για τον κορονοϊό και βρέθηκε θετική.

Τώρα όλη η οικογένεια είναι σε αυτο-απομόνωση.

Ενας ντόπιος πολιτικός, ο Φραντσέσκο Εμίλιο Μπορέλι, δήλωσε στο Al Jazeera ότι αυτή ήταν η πρώτη υπόθεση ασθενούς που πέθανε στο σπίτι, πιάνοντας απροετοίμαστες τις αρχές.

Μετά την δημοσιποίηση των βίντεο και την έκταση που έλαβαν σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο, κρατικοί υπάλληλοι πήγαν στο σπίτι του ηθοποιού και παρέλαβαν τη σορό της αδερφής του. Η κηδεία της έγινε χωρίς την παρουσία συγγενικών της προσώπων.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ακόμη τρία μέλη της οικογένειάς της άτυχης γυναίκας έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό.

(με πληροφορίες από SkyNews)

Δημοφιλή