Ιταλία: Ο Ντράγκι έδωσετο «χρυσό καμπανάκι» στην Τζόρτζια Μελόνι

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Παλάτσο Κίτζι.
Από την σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής.
Από την σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής.
ANDREAS SOLARO via Getty Images

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι η προγραμματισμένη τελετή παράδοσης- παραλαβής. Όπως συμβαίνει κατά παράδοση σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης -και αυτή την φορά- ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έδωσε το «χρυσό καμπανάκι» στη νέα Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι.

Μόλις ανέβηκε τις σκάλες του κυβερνητικού μεγάρου και συνάντησε τον Ντράγκι, η Ιταλίδα πολιτικός του έσφιξε το χέρι και τού είπε «είναι, οπωσδήποτε, μια στιγμή συγκινησιακά φορτισμένη». Ο απερχόμενος επικεφαλής της κυβέρνησης και η νέα πρωθυπουργός, είχαν εκτενή συνομιλία διάρκειας μιας ώρας και είκοσι πέντε λεπτών.

H Τζόρτζια Μελόνι λαμβάνει το «χρυσό καμπανάκι» ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας.
H Τζόρτζια Μελόνι λαμβάνει το «χρυσό καμπανάκι» ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας.
ANDREAS SOLARO via Getty Images

«Αυτή η κυβερνητική ομάδα θα υπηρετήσει τη χώρα με αίσθημα ευθύνης και περηφάνεια. Τώρα αφιερωνόμαστε όλοι στην δουλειά», δήλωσε σε ανάρτησή της στο twitter η Μελόνι.

Παράλληλα, απάντησε σε μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας: «Πολλές ευχαριστίες, κυρία Πρόεδρε. Επιθυμούμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της ΕΕ ενώπιον των κοινών προκλήσεων».

Απευθυνόμενη, δε, πάντα μέσω Twitter, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η Μελόνι προσέθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, με τα 27 ευρωπαϊκά έθνη, τα οποία συνεργάζονται με στόχο μια καλύτερη Ευρώπη και συνυπάρχουν υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Στις 12.30, τοπική ώρα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας ιταλικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό την Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Μάριο Ντράγκι ηγήθηκε της Ιταλίας επί είκοσι μήνες. Σήμερα βγήκε πεζός απο το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, αφού χειροκροτήθηκε θερμά απο όλους τους υπαλλήλους.

Δημοφιλή