Ιταλία: Σκηνή πορνό από το Final Fantasy διέκοψε τηλεδιάσκεψη της Γερουσίας

Πολιτικοί, βουλευτές, ακαδημαϊκοί ακόμα κι ένας κάτοχος Βραβείου Νόμπελ έγιναν μάρτυρες της στιγμής.
Camilla Morandi - Corbis via Getty Images

Ήταν μια άβολη στιγμή για την ιταλική Γερουσία. Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου κάποιος άγνωστος χάλασε μια εικονική εκδήλωση και μετέδωσε 3D πορνό με χαρακτήρες από το video game Final Fantasy μπροστά σε αρκετούς πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και τον νικητή του βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2021 Τζιόρτζιο Παρίσι.

Εν μέσω μιας συζήτησης για τη διαφάνεια και τα ανοιχτά δεδομένα, εμφανίστηκε ένα τρισδιάστατο πορνογραφικό βίντεο με το χαρακτήρα της Τίφα Λόκχαρτ από το Final Fantasy VII. Το βίντεο μεταδόθηκε στην οθόνη μιας ομιλήτριας την ώρα που μιλούσε.

«Σχετικά με τα αποτελέσματα της ιατρικής και επιστημονικής έρευνας, μαζί με τη γρήγορη προσβασιμότητα και την αξιοπιστία τους…» έλεγε η Αλεξ Σπενς, πριν διακοπούν οι λέξεις της από τους ήχους της συνουσίας και το πορνό που εμφανίστηκε στην οθόνη.

Όταν οι διοργανωτές αντιλήφθηκαν το περιεχόμενο που έπαιζε, προσπάθησαν να την αφεραίσουν. Το κατόρθωσαν έπειτα από 30 δευτερόλεπτα, αλλά ήταν μάλλον τα 30 πιο άβολα δευτερόλεπτα των συμμετεχόντων.

«Ήταν ένα άτομο που τρύπωσε, ζητώ συγγνώμη. Εάν ο άλλος επικεφαλής μπορεί να με βοηθήσει να διώξω αυτό το άτομο» ανέφερε ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Το βίντεο μεταδόθηκε επίσης και από το online κανάλι της ιταλικής Βουλής, Senato TV.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Palazzo Giustiniani στην ιταλική Γερουσία, είχε τον τίτλο «Για μια διαφανή PA, ανοιχτά δεδομένα για τον υπεύθυνο λήψης πολιτικών αποφάσεων». Παρόντες ήταν ένας συνδυασμός πολιτικών από το Κίνημα Πέντε Αστέρων της Ιταλίας, καθώς και του φυσικού και ακαδημαϊκού Τζιόρτζιο Παρίσι και αρκετοί άλλοι ειδικοί σε θέματα οικονομίας, κοινωνιολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών, σύμφωνα με τοπικές ειδήσεις.

Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε από τη βουλευτή του Κινήματος των πέντε Αστέρων Μαρία Λάουρα Μαντοβάνι, που όπως δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AdnKronos έχει ήδη ενημερώσει την αστυνομία για το περιστατικό.

Ο Τζιόρτζιο Παρίσι είναι Ιταλός θεωρητικός φυσικός, η έρευνα του οποίου έχει επικεντρωθεί στην κβαντική θεωρία πεδίου, τη στατιστική μηχανική και τα πολύπλοκα συστήματα.

Δημοφιλή