Ιταλία: «Στοπ» από την Γερουσία στη νομιμοποίηση της κάνναβης light

Η δεξιά χαιρέτισε την απόφαση αυτή, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε ομόφωνα τη δυσαρέσκειά της.
Cavan Images via Getty Images

To Κοινοβούλιο της Ιταλίας υπερψήφισε την Παρασκευή τη νομιμοποίηση της κάνναβης light. Λίγες ημέρες μετά, η πρόεδρος της Γερουσίας, η οποία είναι μέλος της αντιπολίτευσης, έβαλε φρένο και μάλιστα η απίφαση αυτή δεν επιδέχεται προσφυγή. Σημειώνεται, ότι η κάνναβη light είναι με περιεκτικότητα THC μικρότερη από 0,5%, οπότε λιγότερη ψυχοτρόπα.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Γερουσίας, Μαρία Ελιζαμπέτα Καζελάτι χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την τροπολογία στον προϋπολογισμό του 2020 που ψηφίστηκε σε επιτροπή της Γερουσίας από την κυβερνητική πλειοψηφία. Σημείωσε, ότι ετυμηγορία της «είναι στην πραγματικότητα πολύ πολιτική και συμβολική», γράφει σήμερα η εφημερίδα «La Stampa».

Η δεξιά χαιρέτισε την απόφαση αυτή, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε ομόφωνα τη δυσαρέσκειά της.

«Αν πιστεύετε πως αυτό το μέτρο είναι τόσο σημαντικό για την πλειοψηφία, κάντε ένα νομοσχέδιο ειδικά για τη νομιμοποίηση της κάνναβης light», είπε η Καζελάτι απευθυνόμενη σε έναν γερουσιαστή του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), το οποίο κυβερνά μαζί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Τα δύο κόμματα έχουν ήδη ανακοινώσει τη βούλησή τους να παρουσιάσουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο ώστε η κάνναβη light να μπορέσει να νομιμοποιηθεί αργότερα, εντός του 2020.

(Με πληροφορίες από The Local Italy, HuffPost It, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή