Καναδάς: Drone καταγράφει άλκη τη στιγμή που ρίχνει τα κέρατά της σε χιονισμένο δάσος (βίντεο)

Οι άλκες ρίχνουν τα κέρατά τους κάθε χειμώνα και στη συνέχεια αναπτύσσουν νέα την άνοιξη.

Ο Καναδός Ντέρεκ Μπουργκούνε ενώ πετούσε με το drone του στο Νιού Μπράνζουικ του Καναδά κατέγραψε μια άλκη να ρίχνει τα κέρατά της στη μέση χιονισμένου δάσους.

Όπως αναφέρει το CBC, ο Μπουργκούνε ο οποίος χρησιμοποιεί ένα drone για τη δουλειά του ως επόπτης δασικών το χρησιμοποιούσε για να ερευνήσει μια κορυφογραμμή με σκληρόφυλλα δέντρα, όταν συνάντησε τρεις άλκες να κοιμούνται σε ένα ξέφωτο.

«Αυτό που κάνουν συχνά όταν στρωθεί χιόνι πάνω τους, είναι να τινάζουν το σώμα τους για να απαλλαγούν από το χιόνι και το νερό», λέει ο Μπουργκούνε στο CBC. «Καθώς κουνιόταν, κατέγραφα και είδατε [sic] τι συνέβη».

Οι άλκες ρίχνουν τα κέρατά τους κάθε χειμώνα και στη συνέχεια αναπτύσσουν νέα την άνοιξη. Είναι ένα δημοφιλές χόμπι για τους ανθρώπους να αναζητούν και να συλλέγουν τα πεταμένα κέρατα, ωστόσο, υπάρχει σχετικός κανονισμός για να διασφαλιστεί ότι δεν θα πληγωθούν τα ζώα κατά τη διαδικασία.

Ο Μπουργκούνε βγάζει φωτογραφία ή βίντεο τα κέρατα εκεί που τα βρίσκει ως ένα είδος απόδειξης ότι βρέθηκαν και ότι δεν έβλαψε το ζώο. Κάθε επαρχία έχει διαφορετικούς κανόνες σχετικά με τη συλλογή κέρατων.

«Ποτέ στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα το έπιανα αυτό σε κλιπ!», δήλωσε ο Burgoyne, «αυτό σίγουρα είναι το να κερδίζεις το λαχείο όσον αφορά τη φωτογραφία άγριας ζωής».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα