Καναδάς: Έκλεισαν εστιατόριο που δεχόταν φωτογραφίες σκύλων αντί για πιστοποιητικά Covid

Στην Αλμπέρτα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή απόδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού 72 ωρών ή ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό.
SOPA Images via Getty Images

Οι Υπηρεσίας Υγείας της Αλμπέρτα στον Καναδά έκλεισαν προσωρινά ένα εστιατόριο, όταν διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες έμπαιναν δείχνοντας φωτογραφίες σκύλων και όχι πιστοποιητικό Covid όπως προβλέπουν τα μέτρα.

Κλιμάκιο των υπηρεσιών επισκέφτηκε το εστιατόριο Granary Kitchen μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν για το περιστατικό.

Οι Αρχές έστειλαν, σε διαφορετικές ώρες, στο εστιατόριο δύο άτομα να υποδυθούν τους πελάτες.

Και στις δύο περιπτώσεις «το προσωπικό χρησιμοποίησε το tablet ώστε να φαίνεται σαν να σκανάρουν τον κωδικό QR, όταν στην πραγματικότητα έδειχναν φωτογραφία σκύλου», ανέφεραν σε ανακοίνωση οι αρχές. Στη συνέχεια, το προσωπικό ζήτησε ταυτότητα του «πελάτη» και του επέτρεψε την είσοδο.

Το εστιατόριο έλαβε εντολή να κλείσει και να υποβάλει γραπτό σχέδιο συμμόρφωσης για τον Covid-19 και να ακολουθήσει τους υγειονομικούς κανόνες για την εστίαση σε εσωτερικούς χώρους που εφαρμόζονται στον Καναδά. Η Granary Kitchen έλαβε επίσης εντολή να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους σχετικά με τους κανόνες.

Για την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους των εστιατορίων στην Αλμπέρτα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή απόδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού 72 ωρών ή ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook το Granary Kitchen έκανε λόγο για «ατυχή περίσταση» στην οποία εμπλέκεται «ανήλικη υπεύθυνη υποδοχής πελατών».

Πηγή: Nbcnews