Καναδάς: Εγινε το επόμενο βήμα μετά τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης

Ψηφίστηκε η νομιμοποίηση των βρώσιμων προϊόντων κάνναβης.
HighGradeRoots via Getty Images

Στις 17 Οκτωβρίου γράφτηκε άλλη μια χρυσή σελίδα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά, που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν χρόνο. Πρόκειται για τη νομιμοποίηση των βρώσιμων προϊόντων που δημιουργούνται από το φυτό. Θα είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές από τον Δεκέμβριο.

Από την Πέμπτη πλέον οι αρμόδιες εταιρείες παραγωγής θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη διαδικασία αποστολής των αιτήσεών τους στο υπουργείο Υγείας της χώρας. Η διαδικασία έγκρισης και προμήθειας αναμένεται να διαρκέσει δύο έως τρεις μήνες.

Ποια προϊόντα νομιμοποιεί ο συγκεκριμένος νόμος: Η ομπρέλα του νέου νόμου καλύπτει προϊόντα όπως αναψυκτικά και ποτά με εκχυλίσματα κάνναβης, καραμέλες, γλυκά και άλλα φουρνιστά προϊόντα. Ακόμη, στη λίστα περιέχονται και οι λοσιόν, οι κρέμες και τα βάλσαμα για το σώμα, τα οποία παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο, επειφή η κάνναβη απορροφάται άμεσα από το δέρμα (τοπική χρήση).

Juanmonino via Getty Images

Φυσικά, θα υπάρχουν και όρια στη δοσολογία. Για παράδειγμα, μια συσκευασία βρώσιμων προϊόντων δεν μπορεί να περιέχει περισσότερα από 10 χιλιοστόγραμμα τετραϋδροκανναβινόλης (THC). Eπιπλέον, οι κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία του Καναδά αναφέρουν ότι τα βρώσιμα προϊόντα δεν πρέπει να προσελκύουν τους νέους.

Οι επαρχίες μπορούν επίσης να ρυθμίσουν περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα προϊόντα και από πού πωλούνται - είτε μέσω εξουσιοδοτημένων λιανοπωλητών είτε αυτοπροσώπως. Το Κεμπέκ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να επιτρέψει την πώληση των περισσότερων βρώσιμων προϊόντων κάνναβης, με σκοπό να αποτραπεί η κατανάλωσή τους από παιδιά. Τα βρώσιμα έλαια και τα βούτυρα που δεν απευθύνονται σε παιδιά μπορούν να επιτραπούν, σύμφωνα με το CTV News .

«Ενθαρρύνω τους ενήλικους Καναδούς πολίτες που επιλέγουν να καταναλώνουν κανναβινοειδή προϊόντα να έχουν στο νου τους ότι οφείλουν να τα αποθηκεύουν σε μέρη που δεν έχουν πρόσβαση τα παιδιά και να ενημερώνονται συνεχώς από την ιστοσελίδα του υπουργείου», ανέφερε η υπουργός Υγείας της χώρας, Ζινέτ Πετιτπά Τέιλορ.

Τα βρώσιμα προϊόντα είναι ένας τρόπος αποφυγής του καπνίσματος και της μυρωδιάς της μαριχουάνας, αλλά είναι επίσης πολύ ισχυρά και οι επιδράσεις τους κρατούν περισσότερο. Η Υγειονομική Περίθαλψη του Καναδά συνιστά στους ανθρώπους να καταναλώνουν κάνναβη με μέτρο και αργούς ρυθμούς. Εάν δεν υπάρχει άμεση επίδραση, είναι καλύτερο να περιμένετε και να τα δείτε εν καιρώ από το να πάρετε μεγαλύτερες ποσότητες γρηγορότερα.

Οι κανονισμοί αναμένεται να είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν για την κατανάλωση κάνναβης σε καύσιμη μορφή, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κατανάλωσης κάνναβης σε δημόσιους χώρους και οχήματα.

Δημοφιλή