Καρτέλ που θυμίζει Κολομβία: Ένοπλοι φρουρούσαν φυτείες κάνναβης στη Βοιωτία

Οργάνωση σε στρατιωτικά πρότυπα.
ΕΛΑΣ

Καρτέλ που θυμίζει αντίστοιχες εγκληματικές οργανώσεις της λατινικής Αμερικής εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Βοιωτία.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, το κύκλωμα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα της Κολομβίας.

Ο αρχηγός του καρτέλ είχε φτιάξει μία οργάνωση σε στρατιωτικά πρότυπα. Ένοπλοι άντρες φυλούσαν όλο το 24ωρο δύο τεράστιες φυτείες με περισσότερα από 10.000 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ τα κέρδη υπολογίζεται από τις Αρχές ότι θα άγγιζαν τα 6.000.000 ευρώ. Το άφθονο «μαύρο» χρήμα έδινε τη δυνατότητα στους εμπόρους να κάνουν «φρούριο» τις φυτείες, αλλά και να καλλιεργούν τα δενδρύλλια με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

ΕΛΑΣ

Οι φρουροί των φυτειών βρίσκονταν με πυροβόλα όπλα και πιστόλια περιμετρικά της επίμαχης αγροτικής περιοχής και είχαν πάρει εντολές να ειδοποιούν για την παραμικρή ύποπτη κίνηση που θα αντιληφθούν. Οι ένοπλοι λογοδοτούσαν απευθείας στον αρχηγό, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές λόγω της οικονομικής δραστηριότητάς του στο χώρο της νύχτας. Μάλιστα, ερευνάται το κατά πόσο μπορεί να γινόταν ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω «επενδύσεων» σε νυχτερινά καταστήματα.

Η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά έξι άτομα, ενώ έχει ταυτοποιήσει ακόμα τέσσερα. Όταν η Δίωξη Ναρκωτικών αποφάσισε να κάνει την επιχείρηση στη φυτεία ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους φρουρούς και προκληθούν τραυματισμοί. Μάλιστα, όλο το προηγούμενο διάστημα των παρακολουθήσεων στις φυτείες, οι αστυνομικοί είχαν το «άγχος» μήπως κάποιος ανυποψίαστος πολίτης της περιοχής περάσει από το σημείο και πέσει θύμα των ενόπλων.

ΕΛΑΣ

Όταν τελικά οι αστυνομικοί εισέβαλαν στη «βιομηχανία» κάνναβης φρόντισαν να αιφνιδιάσουν τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία δεν είχαν περιθώριο αντίδρασης. Και αυτό γιατί στην επιχείρηση πήραν μέρος δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί που περικύκλωσαν το χώρο.

Συνολικά κατασχέθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια, πιστόλι με γεμιστήρα, 5 κυνηγετικά όπλα, 44 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ, 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, 3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο, πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών - καλλιεργητών της φυτείας.

ΕΛΑΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής.