Κασσελάκης «φωτογραφίζει» Τσίπρα: Δεν υπάρχουν τοτέμ, ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα

«Εμπρηστική» ανάρτηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις19 Απριλίου 2024.
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις19 Απριλίου 2024.
Eurokinissi

Εσωκομματικοί «σεισμοί» αναμένονται στον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο «εμπρηστικής» ανάρτησης από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, η οποία ερμηνεύεται από πολλούς ως γεμάτη «αιχμές» προς τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης σε μακροσκελή ανάρτησή του τη Δευτέρα γράφει πως «βλέπετε ξαφνικά μια συζήτηση να έχει ξεκινήσει με επιμονή για τη “συγκόλληση” του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, μία τέτοια συζήτηση κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει πέρυσι, όταν η ΝΔ πήρε 41%, και όχι τώρα που η ΝΔ κατέρρευσε στο 28%;».

Συνεχίζοντας, προσθέτει τα εξής: «Γιατί λοιπόν αυτή η συζήτηση για “συγκόλληση” τώρα; Τώρα που καθαρίζουμε το κόμμα μας από συμφέροντα και μαγαζάκια, τώρα που ραγίσαμε την παντοδυναμία Μητσοτάκη; Τώρα λοιπόν, κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις - ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση. Τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν. Το έχω τονίσει επανειλημμένως: Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω - και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες. Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του».

Ο κ. Κασσελάκης στη συνέχεια γράφει πως «έχω ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το δεύτερο μισό του 2024, που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα», και, περί οικονομικής εξυγίανσης, αναφέρει πως «δυστυχώς παρέλαβα χάος», προσθέτοντας πως «κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας...ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης». Επίσης, συμπληρώνει «θα σας παρουσιάσω και άλλες αλήθειες με στοιχεία στο ερχόμενο διάστημα, για να καταλάβετε τι παρέλαβα. Και οικονομικά και οργανωτικά».

Ως προς το καταστατικό συνέδριο, γράφει «ετοιμαστείτε για ριζικές αλλαγές», συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ». Περί κυβερνητικού προγράμματος, λέει πως «δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων “τάσεων”, και χωρίς επαρκή κοστολόγηση».

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε γενικότερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει θέσει νέες προτεραιότητες και στόχους, πάντοτε στο πολιτικό πεδίο, και δεν πρέπει να αναμένουμε ότι θα σχολιάζει ή θα ερμηνεύει θέσεις, απόψεις και κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Δημοφιλή