Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά: Πώς έχασε τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός (Φωτό)

Το θύμα ήταν ειδικός φρουρός στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Μάλιστα στο παρελθόν ήταν και στο προσωπικό φύλαξης του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.
HuffPost Greece

Τι έφταιξε και κατέρρευσε το κτίριο, επί της οδού Νεωρίων, στον Πειραιά, το πρωί της Τρίτης (16/4), με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος και να τραυματιστούν ελαφρά ακόμα τρεις, αναζητούν οι αρχές.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 9 π.μ., σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο οποίο τεχνικοί έκαναν εργασίες. Ενα τμήμα του κτίσματος κατέρρευσε και τα δομικά υλικά καταπλάκωσαν έναν άνδρα 31 ετών, ο οποίος παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων ανασύρθηκε νεκρός.

Στις έρευνες συμμετείχαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, αλλά και Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης με εκπαιδευμένο σκύλο από την 1η ΕΜΑΚ. Στους τρεις τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά κανένας τους δεν έχρηζε νοσηλείας.

HuffPost Greece

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου προχώρησαν στην προσαγωγή έξι ατόμων, ενός οδηγού, πέντε εργατών και του εργολάβου. Ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του, ενώ για τους υπολοίπους πέντε οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και ο αρμόδιος Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την περεταίρω ποινική μεταχείρισή τους.

Το θύμα ήταν ειδικός φρουρός, υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και στον ελεύθερο χρόνο του, για να αυξήσει το εισόδημά του, εργαζόταν σε οικοδομές.

HuffPost Greece

Μάλιστα στο παρελθόν ήταν και στο προσωπικό φύλαξης του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον νεκρός αστυνομικό: «Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την τραγική απώλεια του αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου. Ηταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και Αστυνομικός, τον οποίο γνώρισα όταν υπηρέτησε για ένα διάστημα στα μέτρα ασφαλείας στο πολιτικό γραφείο μου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Δημοφιλή