ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/09/2020 17:17 EEST | Updated 07/09/2020 18:50 EEST

Καταγγελία πολίτη ότι τον λήστεψε αστυνομικός στην Αργυρούπολη

Tον απείλησε ότι εάν δεν του δώσει 40.000 ευρώ θα του «φόρτωνε» ναρκωτικά για να τον συλλάβει.

Eurokinissi

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε να διερευνήσει σοβαρή καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία νεαρός αστυνομικός, ηλικίας περίπου 20 ετών, τον απείλησε ότι εάν δεν του δώσει 40.000 ευρώ θα του «φόρτωνε» ναρκωτικά για να τον συλλάβει.

Ο αστυνομικός είναι ειδικός φρουρός και προσελήφθη κατά τις τελευταίες προσλήψεις 2.000 ανδρών στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο έμπορος αυτοκινήτων κατήγγειλε ότι βρισκόταν στο κατάστημά του στην περιοχή της Αργυρούπολης, όπου ο αστυνομικός τον πλησίασε μαζί με ακόμα ένα άτομο και του έκαναν «έλεγχο». Στη συνέχεια, του ζήτησαν –σύμφωνα πάντα με τον έμπορο αυτοκινήτων- να μεταβούν στο σπίτι του, όπου τους παρέδωσε 40.000 ευρώ με τη βία. Ο έμπορος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Την έρευνα ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που ανακρίνει τον νεαρό αστυνομικό, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά την εκδοχή του εμπόρου.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσο ο καταγγέλλων είχε προηγούμενα είτε με τον ειδικό φρουρό που του πήρε τα χρήματα είτε με κάποιο πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του αστυνομικού. Εάν δηλαδή υπήρχε κάποια αντιδικία σε σχέση με κάποια οικονομική συναλλαγή.

Ραγκούσης: «Αυτή είναι η Αστυνομία-Ειδικών Φρουρών, Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη»

«Αυτή είναι η Αστυνομία-Ειδικών Φρουρών, Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Αυτοί έχουν την απόλυτη ευθύνη γι αυτήν τη θλιβερή κατάντια στην ΕΛΑΣ» αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τη σύλληψη ειδικού φρουρού για εκβιασμό πολίτη.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι μέσα σε λιγότερο από ένα έτος είναι πολλοί οι ιδικοί φρουροί που προσελήφθησαν επί ΝΔ οι οποίοι εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις.

«Προσέλαβαν, εντελώς αναξιοκρατικά 1.500 Ειδικούς Φρουρούς. Εκτός ΑΣΕΠ κι εκτός Πανελληνίων εξετάσεων. Με ελάχιστη εκπαίδευση τους οδήγησαν στην ενεργό δράση, μόνο και μόνο για να στήσουν τις οπερέτες ενός επικίνδυνου, για την ασφάλεια των πολιτών, αστυνομικού λαϊκισμού. Τα αποτελέσματα των νεοπροσληφθέντων Ειδικών Φρουρών Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη, όπως ήταν φυσικό είναι τραγικά» υπογραμμίζει ο Γ. Ραγκούσης και καταγράφει τα περιστατικά:
-Ένας σήμερα ληστεύει πολίτη.
-Άλλος, συνελήφθη με βαρύ ποινικό μητρώο, από αστυνομικούς.
-Τρίτος πήγε να αιματοκυλήσει την ΑΣΟΕΕ μπαίνοντας μέσα στο Πανεπιστήμιο με κουκούλα, μέρα μεσημέρι.
-Δύο συνεπλάκησαν με θαμώνες σε μπαρ κι έχασαν το όπλο τους.
-Ένας αυτοτραυματίστηκε γιατί το όπλο του εκπυρσοκρότησε μέσα στο αστυνομικό τμήμα.
-Δύο άλλοι, εντελώς αναίτια τραυμάτισαν σοβαρά πολίτες.
«Αυτή είναι η Αστυνομία-Ειδικών Φρουρών, Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Αυτοί έχουν την απόλυτη ευθύνη γι αυτήν τη θλιβερή κατάντια στην ΕΛΑΣ» τονίζει  σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.