ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/01/2019 09:28 EET | Updated 28/01/2019 10:14 EET

Καβάλα: Αναζητείται ο πληροφοριοδότης της «ληστείας της δεκαετίας»

Οι ληστές γνώριζαν που βρίσκονται τα μετρητά.

Olivier Le Moal via Getty Images

Τον πληροφοριοδότη που ήξερε λεπτομέρειες για τις κινήσεις του επιχειρηματία, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας με λεία 4 εκατ. ευρώ, αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της παράξενης αυτής υπόθεσης.

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής,  κουκουλοφόροι ληστές του έστησαν ενέδρα κάτω από το σπίτι του, στην Καβάλα. Αρχικά του είπαν ότι έχουν απαγάγει την κόρη του και του ζήτησαν λύτρα για να την απελευθερώσουν.

Στη συνέχεια, τον μετέφεραν διά της στα γραφεία της εταιρίας του και τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους δώσει 4 εκατ. ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν γρήγορα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Ο επιχειρηματίας κατάλαβε ότι τελικά δεν είχαν απαγάγει την κόρη του και ότι χρησιμοποίησαν το επιχείρημα της απαγωγής σαν τέχνασμα για να τους δώσει τα χρήματα.

Η Ασφάλεια θεωρεί ότι υπάρχει κάποιος πληροφοριοδότης που ενημέρωσε τους δράστες για την ύπαρξη του μεγάλου χρηματικού ποσού. Οι ληστές γνώριζαν που βρίσκονται τα μετρητά αλλά και πληροφορίες για τη ζωή του επιχειρηματία, όπως η αγάπη για την κόρη του.