Κηφισιά: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 9χρονο που καταπλακώθηκε από πόρτα στο σχολείο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες – Δεν τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Eurokinissi

Θετικά είναι τα νέα για τον 9χρονο μαθητή δημοτικού που καταπλακώθηκε από τη βαριά σιδερένια πόρτα του σχολείου στην Κηφισιά, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης το μικρό αγόρι είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Παίδων Πεντέλης εκτός κινδύνου ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο ανήλικος Μ. Θ., (γεν. 2015), διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 21.05.2024 και ώρα 14:10 λόγω αναφερόμενης καταπλάκωσης από μεταλλική πόρτα.

Κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός.

Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο».

Τρεις συλλήψεις

Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο εργολάβος του έργου, τα οποία συμμετείχαν στις κατασκευαστικές εργασίες και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, μελετώντας τη δικογραφία, δεν τους άσκησε ποινική δίωξη.

Ωστόσο, από την Εισαγγελία διετάχθη προκαταρκτική εξέταση, ώστε να συμπληρωθεί με τα απαιτούμενα στοιχεία η δικογραφία. Και αυτό, γιατί μέχρις ώρας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση στο μαθητή, δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από γονείς μαθητών, ούτε έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί από την αστυνομία για τις εργασίες στο σχολείο, από ποιον εργολάβο γινόταν, πως του ανετέθη το έργο κλπ.

Από τα στοιχεία που θα προκύψουν ενδέχεται η έρευνα να στραφεί και προς άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με τις εργασίες στους χώρους του σχολείου.

Διευκρινίσεις από τον Δήμο Κηφισιάς

Ανακοίνωση για το ατύχημα σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, με την πτώση της εξωτερικής πόρτας, που χτύπησε μαθητή, εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς. Η δημοτική Αρχή κάνει αναφορά στις αυτοψίες που έχουν γίνει στις σχολικές μονάδες της πόλης από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της και στις άμεσες παρεμβάσεις όπου εντοπίζεται πρόβλημα, ενώ στο τέλος τονίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο, που εκτελούσε τις εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Σήμερα περί τις 13:00 μ.μ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ′ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς και στη συνέχεια τονίζει:

«Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοφιλή