Λαμία: Στη φυλακή 57χρονος που βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

Του επιβλήθηκε ποινής φυλάκισης 24 μηνών, με έκτιση ποινής τους 3 μήνες, χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.
Calvin Chan Wai Meng via Getty Images

Στη φυλακή οδηγείται ένας 57χρονος που κατηγορείται ότι βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με το lamireport.gr, για την παράνομη βιντεοσκόπηση κρίθηκε ένοχος στο αυτόφωρο όπου του επιβλήθηκε ποινής φυλάκισης 24 μηνών, με έκτιση ποινής τους 3 μήνες, χωρίς να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή του και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε σε δικαστήριο και δε γνώριζε ότι δεν επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση. Ζήτησε συγνώμη, που φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετή για το Δικαστήριο, που του επέβαλλε τις παραπάνω ποινές.

Να σημειωθεί ότι όταν ο 57χρονος έγινε αντιληπτός από την έδρα του Δικαστηρίου, να βιντεοσκοπεί, η Αντιεισαγγελέας είχε πει πως θα συμπεριληφθεί το συμβάν στο πρακτικό της απόφασης της δίκης.

Στην επίμαχη δικάσιμο ο κατηγορούμενος , Ηλίας Κασιδιάρης, φυλακισμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν βρισκόταν στην αίθουσα λόγω απεργίας της εξωτερικής φρουράς. Η έδρα τον έκρινε αθώο για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για υποκίνηση βίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων

Δημοφιλή