Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγει ο φάκελος δικαστικής διερεύνησης, καταθέτουν οι πρώτοι μάρτυρες

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα - Τα αδικήματα που ερευνά η Εισαγγελία.
Eurokinissi

Πληροφορίες του dikastiko.gr αναφέρουν ότι οι πρώτοι μάρτυρες θα βρεθούν στο εισαγγελικό γραφείο πρωί της Τρίτης, προκειμένου να καταθέσουν και να εισφέρουν στοιχεία στην υπόθεση των σοκαριστικών καταγγελιών. Οι δυο εισαγγελείς ερευνούν την διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και του πλημμελήματος της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία που θα οδηγούν σε άλλες ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στις δομές της ΜΚΟ, αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές θα ξεκινήσουν να καταθέτουν από αύριο, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για ύπαρξη μαρτυρα που κατοικεί στο εξωτερικό και επιθυμεί να καταθέσει. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα, τα οποία ερευνώνται έπειτα από συγκεκριμένες καταγγελίες.

Τα επόμενα βήματα της έρευνας θα καθοριστούν από τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθεσεις των μαρτύρων, δηλαδή αν για παράδειγμα κατατεθούν στοιχεία για άλλες πράξεις που ανάγονται στη σφαίρα της σεξουαλικής κακοποίησης, η εισαγγελία θα αποφασίσει τον τρόπο ποινικής μεταχείρισης αυτού που καταγγέλεται.

Δημοφιλή