Κιβωτός του Κόσμου: Ερευνα για τις διαδρομές εκατομμυρίων

Το πρωί της Τετάρτης τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο στη δομή του Κολωνού, την κεντρική δομή της Οργάνωσης.
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
EUROKINISSI

Από πού προήλθαν και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπήκαν στα ταμεία της Κιβωτού του Κόσμου από το 2014 μέχρι και σήμερα, προσπαθούν να διαπιστώσουν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία συμβάλει στον έλεγχο της ΜΚΟ.

Το πρωί της Τετάρτης τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο στη δομή του Κολωνού, την κεντρική δομή της Οργάνωσης. Από το λογιστήριο πήραν όλα τα έγγραφα και παραστατικά και σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, που έχουν σχηματίσει μέχρι τώρα, από το 2014 μέχρι σήμερα κάθε χρόνο η Κιβωτός του Κόσμου εισέπραττε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από δωρεές.

Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν είναι η ροή του χρήματος και κυρίως να δουν πού χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα, που μπήκαν στα ταμεία της «Κιβωτού», αλλά και να δουν μήπως υπάρχουν και εικονικές ροές χρημάτων, όπως γίνεται σε κάποιες εταιρείες.

Παράλληλα θα διερευνήσουν εξονυχιστικά τα οικονομικά στοιχεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων, μήπως και εντοπίσουν κάποια αναντιστοιχία όπως για παράδειγμα αμειβόμενο με 800 ευρώ να κυκλοφορεί με πανάκριβο αυτοκίνητο ή να μένει σε πολυτελή μονοκατοικία.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας θα διαρκέσει περισσότερους από δύο μήνες και είναι πολύ πιθανό να επισκεφθούν ξανά τη δομή του Κολωνού ή όποια άλλη χρειαστεί.

Το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί έκαναν έφοδο και στη δομή της Χίου, απ’όπου πήραν έγγραφα και παραστατικά, προκειμένου και αυτά να διερευνηθούν από την Οικονομική Αστυνομία.