Κιβωτός του Κόσμου: «Βασανίστηκαν εκεί μέσα. Δε μιλούσαν μεταξύ τους. Ήταν απομονωμένα»

Η συγκλονιστική κατάθεση μητέρας εκ των φερόμενων θυμάτων της δομής.
Eurokinissi

Με την κατάθεση της μητέρας ενός εκ των φερόμενων θυμάτων στην δίκη του πατέρα Αντώνιου και 7 εργαζομένων στη Κιβωτό του Κόσμου συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία.

Η μάρτυρας ανέφερε πως τα παιδιά ως τιμωρία για κάποια περιστατικά παρέμεναν κλειδωμένα και σε απομόνωση, ενώ τους επέτρεπαν να βγουν έξω μόνο για να κάνουν σκληρές εργασίες.

«Βασανίστηκαν εκεί μέσα. Δε μιλούσαν μεταξύ τους. Ήταν απομονωμένα. Το παιδί μου έμεινε κλεισμένο από Ιανουάριο μέχρι αρχές Ιουνίου. Έχω δει χτυπήματα στα παιδιά. Σε ένα παιδί έχω δει με μαυρισμένο μάτι. Έχω δει τρία παιδιά με σημάδια. Ο γιος μου και άλλοι δυο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας δίκη του πατέρα Αντώνιου και άλλων 7 εργαζομένων, η μάρτυρας κατέθεσε πως το παιδί της φοβόταν τον Π. ,εργαζόμενο της δομής καθώς τον είχε πιάσει από το λαιμό.

«Ήρθε τρέχοντας σε εμένα κι έκλαιγε. Δε θέλει να τους βλέπει, ούτε να περνάει έξω από την Κιβωτό».

Κατά τη μάρτυρα ο πατέρας Αντώνιος γνώριζε για τις συμπεριφορές αυτές αφού βρισκόταν στον από πάνω όροφο. «Προσπάθησα μια μέρα να του μιλήσω, αλλά ήταν ειρωνικός. Έβλεπε τα κλειδωμένα δωμάτια, ήξερε τα πάντα. Αυτός έμενε στον τρίτο όροφο και τα παιδιά ήταν κλειδωμένα στο δεύτερο όροφο» είπε και συμπλήρωσε πως φοβόταν να κάνει καταγγελία επειδή ήταν ισχυρός ο πατέρας Αντώνιος και δεν θα την πίστευε κανείς.

Δημοφιλή