Παραλίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πήγε να βάλει βενζίνη στο αμάξι και κόντεψε να κάψει την κόρη του

Το άτυχο κοριτσάκι, μόλις 2 ετών, υπέστη βαριά εγκαύματα.
Elena Popova via Getty Images

Ενα κοριτσάκι, δύο ετών, υπέστη σοβαρά εγκαύματα από φωτιά που ξέσπασε, όταν ο 28χρονος πατέρας του, χρησιμοποιώντας μπιτόνι, επιχείρησε να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του, στο Καβαλλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αυλή του σπιτιού της οικογενείας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται, προκλήθηκε ανάφλεξη και πυρκαγιά, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι που βρισκόταν δίπλα από τον πατέρα να υποστεί εγκαύματα.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια αποφασίστηκε να γίνει αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Ο πατέρας του κοριτσιού τραυματίστηκε πιο ελαφριά από τη φωτιά και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία.

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση το 2χρονο κοριτσάκι που τυλίχθηκε στις φλόγες

Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων το δίχρονο κοριτσάκι που τυλίχθηκε στις φλόγες το περασμένο Σάββατο (25/5) όταν ο πατέρας του προσπάθησε να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του σε χωριό της Θεσσαλονίκης.
Αμέσως μετά το ατύχημα, το δύο ετών κοριτσάκι μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Όπως τόνισε στο Live News ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η κατάσταση της υγείας της μικρής είναι σοβαρή αλλά σταθερή, με το παιδί να νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 50% του σώματός του αλλά και στο πρόσωπό του. «Οι παιδοχειρουργοί αμέσως όταν είδαν το κοριτσάκι πήραν την αστυνομία για να ειδοποιήσουν για το πρόβλημα που συνέβαινε. Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς, οι οποίοι έχουμε μάθει ότι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και πάνω από 50% στο σώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 28χρονος από το Καβαλλάρι Λαγκαδά Θεσσαλονίκης προσπάθησε να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του με ένα μπιτόνι, ενώ δίπλα του βρισκόταν η δίχρονη κορούλα του.

Καθώς ο πατέρας έβαζε βενζίνη προκλήθηκε ανάφλεξη με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του να τυλιχθούν στις φλόγες και να μεταφερθούν, στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάφλεξη προκλήθηκε από στατικό ηλεκτρισμό από το τούλι που είχε το φόρεμα το οποίο φορούσε το κοριτσάκι.

«Είναι καλά, πάει καλύτερα. Έγινε αντίδραση με ηλεκτρισμό και κάτι τέτοια και με το φουστανάκι από το κοριτσάκι και έγινε. Αλλά όλα καλά, πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα. (Εγκαύματα έχει) λίγο στο σώμα, αλλά πάλι καλά δεν ακούμπησε πρόσωπο και τέτοια πάρα πολύ»», ανέφερε ο θείος του παιδιού στο MEGA.

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΕGA

Δημοφιλή