Νίκαια: Ο ιατροδικαστής «είδε» αυτοτραυματισμό - Ελεύθερος ο 57χρονος

Η γυναίκα κάλεσε την άμεση δράση ισχυριζόμενη πως ο εν διαστάσει σύζυγός της την είχε μαχαιρώσει. Ελεύθερος ο 57χρονος που έχει συλληφθεί 7 φορές για ενδοοικογενιακή βία.

Ελεύθερος αφέθηκε λίγες ώρες μετά την προσαγωγή του ο 57χρονος, τον οποίο κατήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας η εν διαστάσει σύζυγός του ως εκείνον που τη χτύπησε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, καθώς ο ιατροδικαστής, που εξέτασε το θύμα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, διαπίστωσε ότι είχε αυτοτραυματιστεί.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, μάλιστα, προέκυψε ότι ο 57χρονος την επίμαχη ώρα δεν ήταν στο σπίτι της οδού Αρτέμιδος στη Νίκαια, αλλά αρκετά μακριά.
Τα στελέχη της Ασφάλειας ενημέρωσαν την αρμόδια Εισαγγελέα, η οποία ζήτησε ο προαχθείς να αφεθεί ελεύθερος, να συγκεντρωθεί το προανακριτικό υλικό και διέταξε τον εγκλεισμό του θύματος σε ψυχιατρική κλινική, μόλις αναρρώσει από το τραύμα στην κοιλιά.
Λίγο μετά τις εννέα και μισή το βράδυ της Δευτέρας η γυναίκα με καταγωγή από το Περού κάλεσε το «100» και κατήγγειλε ότι ο 57χρονος τη χτύπησε με μαχαίρι.
Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί τη βρήκαν με το μαχαίρι στην κοιλιά, ενώ στελέχη της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον άνδρα και προχώρησαν στην προσαγωγή του.
Στο τμήμα είδαν ότι το ζευγάρι είχε παρελθόν με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και ότι ο 57χρονος είχε συλληφθεί μία φορά το 2021, δύο φορές το 2022 και τρεις φορές το 2024 για ενδοοικογενειακή βία.
Κάθε φορά τον οδηγούσαν στο αυτόφωρο και έφευγε ελεύθερος. Την τελευταία φορά, στις 27 Απριλίου, η γυναίκα ερωτήθηκε ξανά για να της εγκαταστήσουν την εφαρμογή με το κουμπί πανικού στο κινητό τηλέφωνο της και να τη μεταφέρουν σε δομή προστασίας αλλά και πάλι δεν επιθυμούσε.

Δημοφιλή