Κλερ Φόι: Δεν έχω καμία πρόθεση να υποδυθώ μια «δυνατή» γυναίκα

Η δημοφιλής ηθοποιός μισεί τον όρο και εξηγεί γιατί δεν συμφωνεί με αυτόν
Claude Medale via Getty Images

Η Κλερ Φόι έχει υποδυθεί μια σειρά από «δυναμικούς» γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της -έως τώρα- καριέρας της, συμπεριλαμβανομένου αυτού της βασίλισσας Ελισάβετ, στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, «The Crown».

Ωστόσο, η δημοφιλής ηθοποιός φαίνεται πως μισεί τον όρο «δυνατές γυναίκες» και δεν έχει προθέσεις να ανταποκριθεί σε αυτό το χαρακτηρισμό. «Δεν έχω καμιά πρόθεση να υποδυθώ κάτι που οι άνθρωποι κρίνουν ως ”δυνατό”. Είναι ένας τρόπος να κάνουν τις γυναίκες περισσότερο αποδεκτές σε ανδροκρατούμενο κόσμο», δήλωσε πρόσφατα η Φόι στην Sunday Morning Herald.

Και πρόσθεσε: «Απλώς δεν είμαι σύμφωνη με αυτό. Δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες ”κραυγάζουν” για να δουν άλλες δυνατές γυναίκες. Νομίζω ότι γνωρίζουμε πως είμαστε όλες δυνατές».

Αλλά παρόλο που μισεί αυτή τη φράση, φαίνεται πως η ηθοποιός είναι κάθε άλλο παρά αδύναμη, καθώς πρόσφατα μίλησε για πρώτη φορά δημόσια σχετικά με τη μάχη της με το άγχος. Σε συνέντευξη στον Guardian, η Φόι, 34 ετών, εξέφρασε το πως το μυαλό της μοιάζει να «λειτουργεί» σε χιλιάδες χτύπους ανά δευτερόλεπτο, καθώς είναι γεμάτο από αρνητικές σκέψεις.

«Όταν έχεις άγχος, το έχεις ακόμα και όταν είναι να διασχίσεις έναν δρόμο. Δεν συνδέεται με τίποτα το οποίο θα φαινόταν λογικό. Είναι απλώς αυτό το αίσθημα στο στομάχι σου, νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Στο μυαλό σου υπάρχει μια συγκεκριμένη σκέψη», είπε η Φόι.

Πηγή: Metro UK