Κοκαΐνη με… σήμα τον Μίκυ Μάους στο κέντρο της Αθήνας

Το κέρδος που θα αποκόμιζαν από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Το σήμα του… Μίκυ Μάους έβαζαν ως «σφραγίδα» στα ναρκωτικά που διακινούσαν στην Αθήνα τρεις άντρες αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Σε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο σπίτια στα Πατήσια εντοπίστηκαν περισσότερες από δέκα συσκευασίες ναρκωτικών, μέσα στις οποίες βρίσκονταν επιμελώς τοποθετημένες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Μία από αυτές, που περιείχε 1.010 γραμμάρια κοκαΐνης, είχε στο εξωτερικό της περίβλημα το πρόσωπο του αγαπημένου παιδικού ήρωα κινουμένων σχεδίων της Walt Disney,. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4.791,5 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πίσω από την εγκληματική ομάδα βρίσκονται ένας 52χρονος μαζί με την 49χρονη σύζυγό του, που είχαν μετατρέψει την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε… οικογενειακή επιχείρηση. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 31χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος έχει λάβει την ελληνική υπηκοότητα. Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης και κανείς τους δεν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Και οι τρεις… έσπρωχναν τις ψυχότροπες ουσίες σε χρήστες και τοξικοεξαρτημένους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι συλλήψεις τους έγιναν έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία για την δράση τους. Στις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στα σπίτια – καβάτζες τους εκτός από τις ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας, το ποσό των 3.400 ευρώ, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση ναρκωτικών και επτά κινητά τηλέφωνα.

Το κέρδος που θα αποκόμιζαν από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις ένα γραμμάριο κοκαΐνης στην εγχώρια αγορά μπορεί να πωληθεί έναντι του ποσού των 35 ευρώ και να φτάσει μέχρι και τα 100 ευρώ. Το ένα κιλό κοκαΐνης, δε, ξεκινά από την τιμή των 35.000 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει και το ποσό των 60.000 ευρώ. Η τιμή εξαρτάται από την καθαρότητα της εξαιρετικά διεγερτικής και εθιστικής ουσίας, δηλαδή το κατά πόσον και μέχρι ποιο βαθμό έχει νοθευτεί και αναμειχθεί με άλλες ουσίες.

Δημοφιλή