Κολωνός: Ταυτοποίηθηκαν πέντε ραντεβού της ανήλικης, τι βλέπουν στην Ασφάλεια

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως ο αριθμός των ανδρών, με τους οποίους συνευρέθη σεξουαλικά το παιδί, προσεγγίζει το 100.
Eurokinissi

Παρόλο που ακόμα δεν έχουν απολογηθεί σε ανακριτή ο 53χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος τού Κολωνού, που φέρεται ότι βίαζε και εξέδιδε μία δωδεκάχρονη, και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος κατηγορείται ότι συνευρέθη σεξουαλικά με την ανήλικη κοπέλα, ήδη η έρευνα τής υπόθεσης έχει περάσει σε δεύτερη φάση.

Μέχρι αυτήν την ώρα, τα εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν καταφέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- να ταυτοποιήσουν ακόμα πέντε άνδρες, οι οποίοι έναντι αμοιβής πήγαν σε ραντεβού, στον σταθμό των Σεπολίων, με τη δωδεκάχρονη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπολογίζουν πως ο αριθμός των ανδρών, με τους οποίους συνευρέθη σεξουαλικά το παιδί, προσεγγίζει το εκατό, αν και η ίδια στις δύο καταθέσεις, που έχει δώσει στα στελέχη του «Ανηλίκων» έχει πει για περίπου δεκαπέντε άτομα.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας περιμένουν, μετά την απολογία των κατηγορουμένων, οι δικαστικοί λειτουργοί να επιστρέψουν τη δικογραφία για περαιτέρω έρευνα στο «Ανηλίκων», τα στελέχη του οποίου θα καλέσουν όσους ταυτοποιηθούν από τα ψηφιακά πειστήρια να καταθέσουν και στη συνέχεια θα επαναπροωθήσουν τη δικογραφία στην Ευελπίδων με τον αρμόδιο Εισαγγελέα να αποφασίζει εάν, σε πόσους και σε ποιους θα ασκήσει διώξεις, εάν για πόσους και για ποιους θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί με εμπειρία η συγκεκριμένη διαδικασία είναι χρονοβόρα και έτσι δεν αναμένονται άμεσα συλλήψεις.

Μετά τις απολογίες -όπως ορίζει και η διαδικασία- αναμένεται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δύο συλληφθέντων.

Η προσέγγιση

Η δωδεκάχρονη ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο να πηγαίνει με τη συγκατάθεση τής μητέρας της στο κατάστημα τού 53χρονου, προκειμένου να τον βοηθά και να εξασφαλίσει λίγα χρήματα, καθώς είναι παιδί δεκαμελούς οικογένειας με οικονομικές δυσκολίες.

Eurokinissi

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τής ανήλικης, σχεδόν από την αρχή ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να την προσεγγίζει με λόγια, φιλιά και χάδια, τα οποία αρχικά έμοιαζαν αθώα, αλλά τον Ιούνιο τη βίασε -όπως καταγγέλλει- και πολύ γρήγορα δημιούργησε σελίδα σε πλατφόρμα γνωριμιών, όπου τη διαφήμιζε και αναναζητούσε άνδρες πρόθυμους να συνευρεθούν μαζί της. Τα στελέχη τού «Ανηλίκων» θεωρούν ότι ο 53χρονος έδρασε μόνος του και δεν είναι μέλος κάποιου κυκλώματος, αλλά φοβούνται ότι εκτός από τη δωδεκάχρονη μπορεί να υπάρχουν και άλλα ανήλικα παιδιά, αν και δεν έχουν μέχρι τώρα επαρκή στοιχεία για κάτι τέτοιο.

Η ευκολία

Εμπειρότατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, κάνουν λόγο για ένα γενικότερο φαινόμενο, το οποίο παρατηρούν τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρουν στη HuffPost, βλέπουν μία ευκολία στη χειραγώγηση κυρίως κοριτσιών στην ηλικία 12-14 ετών, τα οποία βιάζουν, ακόμα και εκδίδουν, πρόσωπα, που στις οικογένειες των θυμάτων θεωρούνται «υπεράνω υποψίας».
Αιτιολογούν την ευκολία της χειραγώγησης στη χαλάρωση των ηθικών αξιών, στην αδυναμία των γονέων να ακολουθήσουν και να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους, αλλά και στην πληθώρα λανθασμένων προτύπων, τα οποία διακινούνται κυρίως σε συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυριαρχεί το εύκολο χρήμα.

Συστήνουν στους γονείς να μιλούν στα παιδιά τους για την ερωτική επαφή και τον σεβασμό στην προσωπικότητα από μικρή ηλικία, αλλά ταυτόχρονα να επιχειρήσουν να αποδομήσουν αυτά τα λανθασμένα πρότυπα, στα οποία έχουν πρόσβαση τα παιδιά στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

Δημοφιλή