Κορονοϊός: Η Εθνική Λυρική Σκηνή ακυρώνει για «προληπτικούς λόγους» τις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου

Τη Δευτέρα νεα αξιολόγηση της κατάστασης.
|

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου, την αναστολή των παραστάσεων για το διήμερο, 7 και 8 Μαρτίου, «στο πλάισιο προληπτικών μέτρων».

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου και θα γίνουν νέες ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα, αναστέλλονται οι εξής παραστάσεις:

- Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος η Πάπισσα Ιωάννα της 8ης Μαρτίου

- Στην Εναλλακτική Σκηνή το Europeras 1 και 2 της 7ης Μαρτίου

Τα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα επικοινωνήσουν με τους θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για την Πάπισσα Ιωάννα, προκειμένου να τους προταθεί επιστροφή των χρημάτων τους ή μεταφορά των εισιτηρίων σε άλλη ημερομηνία ή άλλη παραγωγή.

Σε ερώτηση της HuffPost προς την ΕΛΣ, εάν η διήμερη αναστολή παραστάσεων συνδέεται με την εμφάνιση κρούσματος μεταξύ των καλλιτεχνών ή του προσωπικού, διοικητικού και άλλου, η απάντηση ήταν αρνητική: «Αν υπήρχε κρούσμα βεβαίως και δεν θα το κρύβαμε. Ισχύει ό,τι ακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αναστολή αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους» σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 210.52.12.054.

Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα