Θάνατος βρέφους στην Κω: Πνίγηκε καθώς έτρωγε - Δεν προκύπτει θέμα κακοποίησης

Τα σημάδια στο κορμί του αποδίδονται σε χτυπήματα από τον αδελφό της άτυχης μικρής. Οι γονείς κρατούνται για έκθεση ανηλίκου.
ingwervanille via Getty Images

Λύση στον γρίφο του αιφνίδιου θανάτου ενός βρέφους, μόλις ενός έτους στην Κω, έδωσε η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη Ρόδο καθώς αποκάλυψε ότι το άτυχο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό που είχε καταναλώσει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός πιθανότατα από τηγανιτές πατάτες που κατανάλωσε, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση όπως αρχικά, σύμφωνα με ΕΡΤ, υπήρχαν υποψίες.

Αρχικά οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος στο νοσοκομείο της Κω το βράδυ του Σαββάτου εντόπισαν μώλωπες, εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος και ύποπτα σημάδια στο κορμάκι του, γεγονός που τους κινητοποίησε και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Αναφορικά με τους μώλωπες στο κορμάκι του παιδιού ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι προέρχονταν από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, ή από κάποια ατυχήματα.

Το βρέφος όταν μεταφέρθηκε, λίγο πριν τις 20:00 στο νοσοκομείο της Κω, δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε. Οι γιατροί έκαναν ό,τι χρειαζόταν ωστόσο το κοριτσάκι δεν επανήλθε στην ζωή.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς στο αναπνευστικό του σύστημα υπήρχαν τροφές με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου.

Οι γονείς ηλικίας 20 και 21 ενός ετών κρατούνται για θανατηφόρα έκθεση.

Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από 10 άτομα ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.

Δημοφιλή