Κρυφή κάμερα καταγράφει άγρια γκρίζα λύκαινα να φροντίζει στοργικά το μικρό της

Η Τρομπέτ γέννησε τρία λυκάκια και από τη πρώτη στιγμή έδειξε ότι είναι μια στοργική μαμά.
.
.
Trumpet as a pup with her dad, Diego. | WOLF CONSERVATION CENTER

Όταν η Τρομπέτ, μια γκρίζα λύκαινα από το Μεξικό, γέννησε για πρώτη φορά, κανείς δεν ήταν σίγουρος τι είδους μητέρα θα ήταν.

Η Τρομπέτ γεννήθηκε στο Κέντρο Διατήρησης Λύκου στη Νέα Υόρκη ως μέρος ενός σχεδίου αποκατάστασης για μεξικανούς γκρίζους λύκους που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος που η Τρομπέτ ήταν ξεχωριστή.

«Ήταν μοναχοπαίδι, κάτι που είναι περίεργο για έναν λύκο», είπε στο The Dodo η Μάτζι Χάουελ εκτελεστική διευθύντρια του Κέντρου Διατήρησης Λύκου.

Οι «Lobos» συνήθως έχουν τέσσερα με έξι αδέλφια, οπότε ήταν κάπως περίεργο για την Τρομπέτ η οποία ζούσε μόνη της».

«Μεγάλωσε σαν μοναχοπαίδι και γνώριζε πολύ καλά τη μητέρα της και τον πατέρα της», πρόσθεσε.

Το 2018, όταν η Τρομπέτ ήταν 2 ετών, γνώρισε έναν άγριο μεξικανικό γκρίζο λύκο από το Νέο Μεξικό που ονομαζόταν Λιγκχολκ και αμέσως ήρθαν σε επαφή. Πλησίαζε μάλιστα και η περίοδος αναπαραγωγής, που είναι κάθε Απρίλιο και Μάιο, και η Τρομπέτ έμεινε έγκυος.

Η Τρομπέτ γέννησε τρία λυκάκια και από τη πρώτη στιγμή έδειξε ότι είναι μια στοργική μαμά.

Το Κέντρο κατέγραφε κάθε κίνηση της Τρομπέτ με μια κάμερα που είχε εγκατασταθεί στο κρησφύγετό της. Μέσα από την κάμερα αυτή οι υπεύθυνοι βλέπουν πόσο εξαιρετικά προσεκτική είναι με τα λυκάκια της τα οποία τα θηλάζει, τα καθαρίζει και τα νανουρίζει.

«Δείχνει ότι η αγάπη μεταξύ μιας μητέρας και των παιδιών της ξεπερνά το είδος μας», είπε η Χάουελ. « Βλέπουμε τη τρυφερή στιγμή όπου αυτός ο μεγαλόσωμος, άγριος, όμορφος Μεξικανός γκρίζος λύκος αγκαλιάζει τα χαριτωμένα λικάκια της. Είναι συγκινητικό».

Δημοφιλή