Κρήτη: Παραδόθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος για τον ομαδικό βιασμό Σουηδής

Ο νεαρός κατηγορούμενος προσήλθε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς για τις κατηγορίες του βισμού τουρίστριας
|
Tramino via Getty Images

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του νωρίς το πρωί της Τρίτης ο 19χρονος, ο οποίος κατηγορείται πως μαζί με έναν 23χρονο φίλο του βίασαν μια νεαρή κοπέλα από τη Σουηδία τα ξημερώματα τού Σαββάτου.

Ο νεαρός κατηγορούμενος προσήλθε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς, αλλά επειδή έχει παρέλθει το όριο τού αυτοφώρου, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα διατάξει τη σύλληψη του.

Ο 23χρονος συγκατηγορούμενός του συνελήφθη λίγες ώρες μετά την καταγγελία του θύματος και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί σε ανακριτή.

Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής από τη Σουηδία, γνώρισε το βράδυ του Σαββάτου τους δύο άνδρες σε μπαρ των Χανίων και αφού κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ οι δύο κατηγορούμενοι προσφέρθηκαν να την μεταφέρουν στο ξενοδοχείο της.

Όπως δήλωσε, όμως, στους αστυνομικούς την μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία, όπου την βίασαν διαδοχικά και την εγκατέλειψαν, ενώ λόγω του αλκοόλ δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Την Πέμπτη οι απολογίες των κατηγορουμένων

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έλαβε σήμερα από τον ανακριτή ο 23χρονος. Την ίδια ημέρα θα απολογηθεί και ο 19χρονος που παραδόθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι επιμένουν ότι τα πάντα έγιναν με τη συναίνεση της νεαρής από τη Σουηδία.