Λέοναρντ Κοέν: Σε παγκόσμια περιοδεία η έκθεση για τη ζωή και καριέρα του

Η έκθεση «Leonard Cohen: A Crack in Everything» θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη

Μια μεγάλη έκθεση-αφιέρωμα στη ζωή και την καριέρα του Λεονάρντ Κοέν, διοργανώνεται και αναμένεται να εγκαινιαστεί στη Νέα Υόρκη τον επόμενο χρόνο.

Η έκθεση με τίτλο «Leonard Cohen: A Crack in Everything» παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Μόντρεαλ και θα ταξιδέψει μέσω περιοδείας σε όλο τον κόσμο με πρώτη στάση το Εβραϊκό Μουσείο στη Νέα Υόρκη, τον Απρίλιο. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν για αρκετό χρονικό διάστημα, πριν μεταφερθεί στην Κοπεγχάγη και το Σαν Φρανσίσκο.

Επιμελητές πίσω από αυτό το πρότζεκτ είναι οι Τζον Ζεπετέλι και Βίκτορ Σιφμαν. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα διάφορων καλλιτεχνών και αποτίει φόρο τιμής στη μουσική, την ποίηση και τους στίχους του Κοέν.

Καθώς η έκθεση βρισκόταν σε στάδιο διοργάνωσης, ο Κοέν πέθανε σε ηλικία 82 ετών, τον Νοέμβριο του 2016. «Ο,τι ξεκίνησε ως μια απίθανη γιορτή γεμάτη θαυμασμό για αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη από το Μόντρεαλ, διαμορφώθηκε σε μια περισσότερο σοβαρή και αφιερωματική εμπειρία», είπε ο Ζεπετέλι.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που θα μπορέσουμε να κάνουμε την πρεμιέρα της έκθεσης εκτός του Καναδά, στη Νέα Υόρκη και αυτό είναι τόσο ευχάριστο γεγονός».

Η έκθεση στη Νέα Υόρκη θα είναι ελάχιστα μικρότερη από ότι η παρουσίαση στο Μόντρεαλ. Τα εκθέματα θα βρίσκονται σε δυο ορόφους στο Εβραϊκό Μουσείο, ενώ θα υπάρξει και μια εγκατάσταση με προβολή βίντεο σε έναν ξεχωριστό όροφο. Ανάμεσα στα βίντεο, θα προβληθούν και τα «The Offerings» με συνεντεύξεις του Κοέν που μιλάει για τη δουλειά του και το «Passing Through», ένα εντυπωσιακό βίντεο 360 μοιρών, το οποίο δείχνει στιγμιότυπα του Κοέν στη σκηνή κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων καριέρας του.

Επιπλέον, η έκθεση θα περιλαμβάνει και ζωγραφιές του δημοφιλούς τραγουδιστή.

«Το show είναι πολύ συγκινητικό», είπε η Κλαούντια Γκουλντ, διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου. «Μπήκα μέσα πολύ ενθουσιασμένη και έφυγα με δάκρια στα μάτια».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα