ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/10/2021 14:13 EEST | Updated 27/10/2021 14:42 EEST

LIVE: Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Αποχαιρετισμός στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Eurokinissi
.

Το ύστατο χαίρε προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, απευθύνουν κοινωνία και πολιτική ηγεσία. 

Μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. 

Δείτε ζωντανά την κηδεία της Φώφης Γεννηματά, μέσω της ΕΡΤ.

Στη Μητρόπολη Αθηνών μεταφέρθηκε το πρωί, σε φέρετρο καλυμμένο με τις σημαίες της Ελλάδας, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής η οποία απεβίωσε τη Δευτέρα, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι για να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σε όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό. Η ταφή θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς.

 

Η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.