Λονδίνο: Ο ιδρυτής της Zara αγοράζει το παλαιό κτίριο του BBC

Ο Ορτέγκα έχει στραφεί συστηματικά σε αγορές ακινήτων, επενδύοντας μαζικά, σε διαφορετικές χώρες του κόσμου.
Φωτογραφία αρχείου. 19 Ιουλίου 2021 Oxford Circus, Λονδίνο. (AP Photo/Alberto Pezzali, File)
Φωτογραφία αρχείου. 19 Ιουλίου 2021 Oxford Circus, Λονδίνο. (AP Photo/Alberto Pezzali, File)
via Associated Press


Ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Zara Αμάνθιο Ορτέγκα αγόρασε ένα κτίριο στο κέντρο του Λονδίνου, που στέγαζε παλαιότερα τα γραφεία του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC, έναντι 82 εκατομμυρίων λιρών (102 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε η ιδιωτική του εταιρεία Pontegadea.

Η νέα συμφωνία έρχεται μετά την αγορά από τον Ορτέγκα, τον περασμένο μήνα, ενός πολυτελούς κτιρίου κατοικιών με 120 διαμερίσματα προς ενοικίαση στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, για περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ (109 εκατομμύρια δολάρια).

Amancio Ortega, July 30, 2017. REUTERS/Miguel Vidal
Amancio Ortega, July 30, 2017. REUTERS/Miguel Vidal
MIGUEL VIDAL via Reuters

Η εταιρεία του «mr Zara» έχει επίσης αποκτήσει πολυτελή κτίρια κατοικιών και γραφείων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά τα τελευταία χρόνια, ως μέρος μιας στρατηγικής για επενδύσεις σε πανάκριβα ακίνητα.

Η ισπανική εφημερίδα Cinco Dias, που αποκάλυψε νωρίτερα τη συμφωνία, ανέφερε ότι η Pontegadea είχε συμφωνήσει να αγοράσει από το Abrdn fund το κτίριο γραφείων κοντά στην φημισμένη πλατεία Oxford Circus, στην οδό Foley 33, που βρίσκεται στη «μοδάτη» περιοχή Fitzrovia της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το κτίριο στάγαζε πρώην γραφεία του BBC, ενώ αργότερα ανακαινίστηκε.

Δημοφιλή