Λοβέρδος για υποκλοπές: Καλά κάνει ο Ν. Ανδρουλάκης και δεν πάει να ενημερωθεί

Οι υποκλοπές δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές

Θέση στην υπόθεση των υποκλοπών πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζοντας, οτι καλά κάνει ο πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και δεν πηγαίνει στην ενημέρωση, λέγοντας ωστόσο οτι «το ζήτημα δεν ελιναι λόγος για ν απάμε σε εκλογές»

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος, «μετά δεσμεύεσαι - από το παραμικρό που θα ακούσεις – σε ότι αφορά τη διαχείρισή του. Η απάντηση σε τέτοιες καταστάσεις είναι μόνο θεσμική. Ούτε με τηλέφωνα υπουργών, ούτε ακόμα του πρωθυπουργού, ούτε με συναντήσεις με τον διοικητή της ΕΥΠ. Η απάντηση είναι μόνο θεσμική».

«Η στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ή με Εξεταστική Επιτροπή. Εάν υπάρχει λόγος η Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να γίνει και κεκλεισμένων των θυρών», ανέφερε.

Για την υπόθεση Novartis

Σχολιάζοντας το ομόφωνο βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το οποίο τον απαλλάσσει από την κατηγορία της δωροληψίας που του είχε αποδοθεί σχετικά με την υπόθεση Novartis ο κ. Λοβέρδος δήλωσε δικαιωμένος.

«Νιώθω χαρά, τιμή, υπερηφάνεια και καμιά φορά λίγο θυμό αλλά τον αποφεύγω. Είναι τόσο μεγάλη η χαρά, η νίκη και η δικαίωση. Η χθεσινή μέρα είναι μέρα ορόσημο, είμαι πολύ συγκινημένος. Περάσανε πέντε χρόνια», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν πίστευε όλα όσα γράφονταν. «Η στάση αυτή των ανθρώπων ήταν η υποστήριξή μου», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν το θέμα των υποκλοπών μπορεί να είναι ο λόγος για προσφυγή στις κάλπες, εμφανίστηκε απόλυτος δηλώνοντας «πως δεν είναι λόγος προσφυγής στις κάλπες, υπάρχουν σημαντικότεροι λόγοι» .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αντίδραση του κόμματός του στην απαλλακτική απόφαση και την απουσία σχετικής δήλωσης από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε πως του αρκεί η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος.

Κληθείς να σχολιάσει απαξιωτικές για την απόφαση αντιδράσεις πολιτικών αντιπάλων και την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ξεκαθάρισε πως «δεν έχω να ανταλλάξω καμία κουβέντα μαζί τους, δεν ασχολούμαι με αυτούς» είπε χαρακτηριστικά