Mad VMA 2019: Πώς βίωσα ως εθελόντρια τα μουσικά βραβεία της χρονιάς

Οι πρόβες, οι καλλιτέχνες, το VIP και οι εκπλήξεις της βραδιάς - Αποκλειστικό υλικό
MAD VMA 2019/ Instagram

Στις 27 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, οργανώθηκε η ετήσια τελετή απονομής των μουσικών βραβείων MAD, για 16η χρονιά και με παρουσιαστή, όπως πάντα, τον Θέμη Γεωργαντά, στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Ως εθελόντρια, παρακολούθησα τα βραβεία εκ των έσω, βρέθηκα στις πρόβες, είδα τους καλλιτέχνες από κοντά και έζησα «από μέσα» την διοργάνωση.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή

Όλα ξεκίνησαν όταν έλαβα μια ειδοποίηση στο κινητό μου πως επιλέχθηκα να είμαι στην ομάδα εθελοντών της Ethelon για τη βραδιά των Video Music Awards του MAD. Είχα κάνει αίτηση στη σελίδα τους και μετά από λίγες μέρες με ενημέρωσαν για την επιλογή μου.

Τι ακριβώς είναι ή Εthelon;

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μέσω δράσεων και εκδηλώσεων προωθεί τον εθελοντισμό στην ελληνική κοινωνία. Είναι η τέλεια ευκαιρία να προσφέρετε και γιατί όχι, να περάσετε υπέροχα, να γνωρίσετε καινούριο κόσμο και να αποκτήσετε νέες φιλίες!

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, λοιπόν, μας κάλεσαν να συναντηθούμε στο Πάρκο της Ελευθερίας, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, όπου γνωρίσαμε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αλλά και τους captains μας (έτσι ονομάζονται οι συντονιστές της ομάδας). Οι Ανδρέας Περβενάς, Ακριβή Καράντζαλη και Γιάννης Φακίτσας, ήταν πάντα μαζί μας για να βεβαιώνονται πως, πρώτα εμείς, είμαστε καλά και μετά πως όλα γίνονται όπως πρέπει στην διοργάνωση.

Την ημέρα εκείνη μας είπαν τα βασικά που έπρεπε να γνωρίζουμε για την επίσημη βραδιά, όπως για παράδειγμα το τι να φορέσουμε, την ώρα της άφιξης και μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού μας έφεραν όλους πιο κοντά, γελάσαμε, περάσαμε καλά... Το πρώτο λιθαράκι για την αξέχαστη εμπειρία που έμελλε να ακολουθήσει είχε μπει.

Οι πρόβες

HUFFPOST GREECE

Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, ώρα 7, ήμασταν καλεσμένοι στις πρόβες, τόσο για να δούμε το χώρο όσο και για να γνωρίσουμε τους διοργανωτές, οι οποίοι πάντα ευγενικοί, μας εξήγησαν όλα όσα θα γίνονταν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, τα πόστα μας, ενώ μας έδωσαν οδηγίες που θα μας ήταν χρήσιμες την επόμενη μέρα.

HUFFPOST GREECE

Όταν φτάσαμε στο χώρο, πρόβες έκανε η Ελένη Φουρέιρα, η οποία θα τραγουδούσε με τον Κύπριο ΥοuTuber, 2J, (Γιώργος Ιωάννου). Σε γενικές γραμμές οι χορευτές έκαναν τις περισσότερες πρόβες και τα τελευταία 10 λεπτά περίπου εμφανιζόταν ο καλλιτέχνης, ώστε να ξέρει ακριβώς πού να στέκεται και τι ακριβώς να κάνει κατά την διάρκεια του τραγουδιού.

HUFFPOST GREECE

Είχαμε το ελεύθερο να καθίσουμε όπου θέλουμε, οπότε βολεύτηκα στους καναπέδες, όπου την βραδιά των βραβείων θα κάθονταν όλοι οι καλλιτέχνες, ώστε να απολαύσω από κοντά την πρόβα. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι οι συντονιστές της διοργάνωσης δεν μας επέτρεπαν να τραβάμε βίντεο για να μην διαρρεύσει τίποτα, όποτε τα λίγα που έχω είναι ολιγόλεπτα και κακοτραβηγμένα.

HUFFPOST GREECE

Μιας και οι πρόβες του κάθε act ήταν χρονοβόρες, κατάφερα να δω μόνο εκείνες της Φουρέιρα, του Sin Boy, της Καίτη Γαρμπή και της Παπαρίζου, συνειδητοποιώντας πως πολλές φορές τα χορευτικά είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από κοντά, αφού από την τηλεόραση -με τόσα μοντάζ που έχουν γίνει- βλέπεις πλάνα που πιο πολύ σε κουράζουν.

Η βραδιά των Βραβείων και το VIP

HUFFPOST GREECE

Tην επόμενη μέρα, 27 Ιουνίου, έπρεπε 4 και μισή το απόγευμα να είμαι στο γήπεδο Παλαιού Φαλήρου, 3μιση ώρες νωρίτερα απ′ ότι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το show. Έπρεπε να ενημερωθούμε για τις θέσεις μας και να προετοιμαστούμε για να υποδεχτούμε τον κόσμο.

Οι captains μας περίμεναν στο σημείο της συνάντησης και αφού μας έδωσαν το πάσο μας, μπήκαμε στο κτίριο.

Εκεί μας περίμεναν οι διοργανωτές. Τα παιδιά που είχαν ξανά κάνει εθελοντισμό, επιλέχθηκαν για να βρίσκονται στους super VIP, δηλαδή για τον χώρο όπου θα κάθονταν οι καλλιτέχνες και όσοι πλήρωναν το χρυσό εισιτήριο των 200 ευρώ.

Γνώριζα ότι δεν είχα καμία ελπίδα να βρεθώ εκεί, αφού ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο, και όπως μας προειδοποίησαν, οι διάσημοι (και όσοι θεωρούν ότι είναι γνωστοί αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει κανείς τι ακριβώς κάνουν και ποιοι είναι), δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι.

Που να ήξερα ότι με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη...

Αφού λοιπόν έφυγαν οι επίλεκτοι, ήρθε η σειρά των υπολοίπων να μας βάλουν σε μια θέση. Ένας από τους διοργανωτές (ήταν ο PR που ήταν υπεύθυνος στο VIP section) μας πλησίασε και μας ζήτησε να τον ακολουθήσουμε.

HUFFPOST GREECE

Καταλήξαμε όλοι μαζί στις θέσεις που βρίσκονταν στα δεξιά της σκηνής, όπου θα κάθονταν, στους καναπέδες ακριβώς δίπλα στη σκηνή, οι καλλιτέχνες αλλά και τα πρόσωπα που αργότερα απένειμαν τα βραβεία. Και στις θέσεις ακριβώς από πάνω, όλοι οι VIP καλεσμένοι.

Αφού μας ανέθεσαν διάφορα πόστα, βρέθηκα στο VIP section μαζί με μια άλλη κοπέλα να ελέγχουμε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις των διασήμων.

Όπως μας είπε ο διοργανωτής, ο ρόλος μας ήταν να ελέγχουμε τους πάντες που εισέρχονται σε αυτές τις θέσεις και να μην αφήνουμε κανέναν χωρίς εισιτήριο να περάσει - πόσω μάλλον να καθίσει σε θέση που ανήκει σε άλλον...

Μια χαρά στην θεωρία, αλλά πως ρωτάς ένα γνωστό άτομο που έρχεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων, σαν να του ανήκει το μέρος, «Συγνώμη, έχετε εισιτήριο»;

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ήταν όλοι έτσι. Πολλοί ήταν ευγενέστατοι, άλλοι απλά τυπικοί και κάποιοι...απλά δεν μιλούσαν, δεν χαιρετούσαν και προχωρούσαν σαν να μην υπήρχες.

Τουλάχιστον, κατάφερα να δω πολλούς από τους καλλιτέχνες από κοντά και να βιώσω μια εμπειρία, όχι ως απλός θεατής αλλά κατά κάποιον τρόπο, ως συμμετέχουσα στο event.

HUFFPOST GREECE

Μας είχαν πει ότι η δουλειά μας θα διαρκέσει σχεδόν μιάμιση ώρα, μέχρι δηλαδή όλοι οι καλεσμένοι να καθίσουν στη θέση τους. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ήμασταν ελεύθεροι να περιηγηθούμε σε όποιον χώρο θέλουμε.

Όσο όμως «δούλευα» δεν μπορούσα να τραβάω βίντεο, φωτογραφίες και selfies ή να απομακρυνθώ από το πόστο μου, εκτός και αν ήταν ανάγκη. Έτσι, ήταν πολλές οι εμφανίσεις που δεν είδα, ούτε πρόλαβα να βγάλω κάποιο βίντεο. Ακόμα και αυτά που τράβηξα ήταν ημιτελή και βιαστικά, μην τυχόν και με δουν.

Παρ′ όλα αυτά θα προσπαθήσω με λίγα λόγια και ακόμα πιο λίγες αποδείξεις να σας περιγράψω την βραδιά των βραβείων και όσα εξελίχθηκαν.

Οι εμφανίσεις και τα ευτράπελα της βραδιάς

HUFFPOST GREECE

Κατά της 9 γέμισε όλοι το στάδιο και άρχισε το show. Πλέον μπορούσα να καθίσω στις σκάλες ή κοντά στις θέσεις των καλλιτεχνών και να παρακολουθήσω καλύτερα το event.

Στη σκηνή ανέβηκαν πολλοί καλλιτέχνες, όπως Φουρέιρα, Αργυρός, Καράς, Καίτη Γαρμπή, Naya, Σάκης Ρουβάς, F,Y κ.α. Οι εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η εμφάνιση του Βρετανού τραγουδιστή, HRVY, αλλά και η συνεργασία του Ελβετού, Luca Hanni με τον Βαγγέλη Κακουριώτη, οι οποίοι τραγούδησαν την συμμετοχή του Hanni στην Eurovision, «She got me».

Η Τάμτα με το Replay, ξεσήκωσε το κοινό και σίγουρα ήταν το κατάλληλο τραγούδι για το συγκεκριμένο event. Η Τάμτα βγήκε μάλιστα ξυπόλυτη στη σκηνή, καθώς όπως διάβασα αργότερα, δεν είχε υπολογίσει σωστά το χρόνο και δεν πρόλαβε...

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μέρος του act και πως ήταν επιλογή της, καθώς όλους αυτούς τους μήνες, είχε πρόβλημα με την πλάτη της και είχε δηλώσει πως δυσκολεύεται να περπατάει πάνω σε τακούνια, ή να χορεύει.

Την παράσταση έκλεψε, όπως κάθε χρόνο, η Φουρέιρα, η οποία τραγούδησε το νέο της hit, «El Ritmo Psicodelico». Η τραγουδίστρια ξεσήκωσε το πλήθος και όλοι χόρευαν σε ρυθμούς «colo coloco locolo». Στην σκηνή την συνόδευσε και ο Κύπριος Youtuber, 2J.

Γενικά, αυτό ήταν το τραγούδι που έδωσε έντονο χρώμα σε αυτή τη βραδιά, μιας και δεν υπήρξε κάποιος που να μην το σιγο-τραγουδάει. Φουρέιρα είναι αυτή...

Ο Βαγγέλης Κακουριώτης μαζί με τον Luca Hanni, τραγούδησαν το «She Got Me», την φετινή συμμετοχή της Ελβετίας στην Eurovision. Η συνεργασία τους ήταν μια από τις εκπλήξεις της βραδιάς, καθώς οι φωνές τους ταίριαζαν αρκετά και οι χορευτικές τους κινήσεις, δεν έμειναν απαρατήρητες!

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές ήταν και η εμφάνιση του Βασίλη Καρρά πάνω στη σκηνή, ο οποίος τραγούδησε το «Φαινόμενο». Ο Καρράς βραβεύτηκε με το τιμητικό βραβείο, Music Icon Special. Αργότερα, τον συνόδευσε στην σκηνή και η Έλενα Παπαρίζου, σε ένα μαγευτικό ντουέτο.

Ένας από τους νικητές της βραδιάς ήταν ο ράπερ, Light, ο οποίος όταν ανέβηκε στην σκηνή να παραλάβει το βραβείο του, προκάλεσε αντιδράσεις με τον λόγο του, καθώς δήλωσε πως θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο ράπερ στην Ελλάδα.

Αυτό με τη σειρά του εξαγρίωσε τον SNIK, ο οποίος διαπληκτίστηκε έντονα μαζί του, όταν ο Light επέστρεψε να καθίσει στην θέση του. Δεν μπόρεσα να ακούσω τι λένε μιας και στεκόμουν κάποια μετρά πιο μακριά, αλλά δεν εξελίχθηκε σε κάτι σοβαρό, καθώς τους χώρισαν οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, ενώ και η ασφάλεια που έφτασε αμέσως στο σημείο.

Ενθουσιασμό στο κοινό προκάλεσε και η εμφάνιση του FY, ο οποίος, ήταν και ένας από τους νικητές της βραδιάς ξεσηκώνοντας τα πλήθη με το hit του, «Δεν με Θέλουν».

Η εμφάνιση με την οποία σείστηκε το στάδιο, ήταν εκείνη του Sin Boy, μαζί με τους MadClip και illeoo. Φορώντας μια κόκκινη περούκα και κουβαλώντας την γνωστή του τρέλα, τραγούδησε αρχικά λίγο από το «Sientelo» και ύστερα το «Mama». Τόσο το κοινό, όσο και οι διάσημοι σηκώθηκαν να χορέψουν, να τραβήξουν βίντεο και να βγάλουν φωτογραφίες.

Aντικειμενικά, είχε την καλύτερη χορογραφία και μια μεταδοτική ενέργεια, στην οποία δεν μπορούσες να αντισταθείς και να μην παρασυρθείς και εσύ ο ίδιος.

Το κοινό, περίμενα να ξεσηκωθεί. Η πλειονότητα εξάλλου, ήταν παιδιά ηλικίας 10 - 16 ετών. Όχι όμως οι διάσημοι, οι οποίοι δεν αντέδρασαν έτσι ούτε όταν βγήκε ο Ρουβάς. Βασικά, η εμφάνιση του, τους ήταν παντελώς αδιάφορη.

Όπως θα ακούσετε και θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, ήταν μια από τις μεγάλες στιγμές της βραδιάς. Όλο το στάδιο τραγουδούσε «Mama». Και το παραδέχομαι, είναι πλέον, το νέο μου guilty pleasure.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στην σκηνή, οι Μέλισσες, ο Μike, η ΝΑΥΑ και άλλοι. Μέχρι και ο δήμαρχος των Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, ανέβηκε στην σκηνή και παρέδωσε βραβείο. (Μαζί μου πάντως, ήταν ευγενέστατος, να τα λέμε και αυτά).

Κάποια στιγμή, την ώρα που παρακολουθούσα την εμφάνιση που έκαναν οι Μέλισσες και προσπαθούσα να απαθανατίσω την στιγμή, μας ενημέρωσαν από την Ethelon ότι τελείωσε η δουλειά μας και πως έπρεπε να πάμε στο κόκκινο χαλί, να βγάλουμε φωτογραφίες.

Στο δρόμο προς την έξοδο, πέτυχα τον Ηλία Ψινάκη, και όλο ταπεινότητα, του ζήτησα να βγάλω μια φωτογραφία μαζί του. Ήταν ευγενικός και ευχάριστος και δεν έλεγε ποτέ όχι.

Όταν φτάσαμε στο κόκκινο χαλί, οι captains μας, μας ρώτησαν αν περάσαμε καλά, αν υπήρχαν προβλήματα, βεβαιώθηκαν ότι ήμασταν οκ (για αυτό τους αγάπησα λίγο παραπάνω), βγάλαμε όλοι μαζί φωτογραφία και ήμασταν πλέον ελεύθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε.

HUFFPOST GREECE

Γρήγορα, επέστρεψα πίσω στην αρένα, να παρακολουθήσω, ότι απέμεινε από το event. Κατάφερα να φτάσω στους καναπέδες που κάθονταν οι καλλιτέχνες και να βρεθώ ανάμεσά τους.

Το show έκλεισαν οι ράπερς, οι οποίοι ανέβηκαν στην σκηνή, να τραγουδήσουν όλοι μαζί. Μπαλόνια άρχισαν να πέφτουν από την οροφή και όλοι είχαμε σηκωθεί να απολαύσουμε τις τελευταίες στιγμές. Το κινητό σε αυτή τη φάση έχει κλείσει, οπότε δυστυχώς δεν έχω κάποια πλάνα να σας δείξω, παρά μόνο τα πρώτα δευτερόλεπτα της στιγμής, όπου θα τους δείτε όλους όρθιους να χορεύουν.

Το After Party

Ως εθελοντές, ήμασταν καλεσμένοι στο after party που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές των βραβείων. Μερικοί από τους καλλιτέχνες παρευρέθηκαν, όπως και μερικοί VIP καλεσμένοι. Αρκετοί από τους χορευτές, ήταν επίσης εκεί.

Δωρεάν ποτά, μουσική και η ευκαιρία να βγάλεις φωτογραφίες με τους καλλιτέχνες, να χορέψεις μαζί τους και να συζητήσεις.

Το πάρτι κράτησε μέχρι τις 3 το πρωί. Αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν αποχωρήσει και πλέον είχαμε μείνει μόνο εμείς οι εθελοντές.Το διασκεδάσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε. Τόσο ωραία περνούσαμε.

Όταν πλέον, κατά τις 3:15 έκλεισε η μουσική και άρχιζαν να τα μαζεύουν, καταλάβαμε ότι ήταν πλέον η ώρα να φύγουμε.

Τελευταίες σκέψεις...

FACEBOOK/ ETHELON/ MADVMA19

Ήμουν σχεδόν ένα 12ωρο στο πόδι εκείνη την ημέρα, και δεν με πείραξε καθόλου. Ήταν από τις πιο όμορφες εμπειρίες, γνώρισα πολύ κόσμο, κοινωνικοποιήθηκα και βρέθηκα να δουλεύω με υπέροχους ανθρώπους.

Ήταν η πρώτη φορά που έκανα εθελοντισμό και ήδη έχω κάνει αίτηση για την επόμενη δραστηριότητα. Η Ethelon μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω μέλος μιας ομάδας, να συνεργαστώ με άτομα με τα οποία μοιραζόμαστε διαφορετικές απόψεις και να ζήσω μια μοναδική εμπειρία.

Απέκτησα πλέον το «μικρόβιο» του εθελοντισμού και δεν θέλω να είναι η τελευταία φορά που κάνω κάτι τέτοιο.

Πιστέψτε με, αν κάνετε την αρχή, δεν θα θέλετε να σταματήσετε!

* Η ethelon είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Μέσα από ένα σύνολο δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, εντοπίζουμε, κινητοποιούμε και συνδέουμε άτομα, αυτόνομες ομάδες, θεσμικούς φορείς και εταιρείες με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους με βάση την εθελοντική προσφορά.