Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας σχεδίαζε και τρίτη αιματοχυσία

Σε γειτονική πόλη την οποία ανέφερε στο μανιφέστο του.
POOL New / Reuters

Μια τρίτη εξίσου αιματηρή επίθεση ήταν έτοιμος να εξαπολύσει ο δράστης τις διπλού πολύνεκρου χτυπήματος σε τεμένη του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.

Μετά τις δύο πρώτες επιθέσεις ο Μπρέντον Τάραντ είχε επιβιβαστεί στο όχημά του με προορισμό ένα νέο στόχο, που είχε προεπιλέξει, ωστόσο το σχέδιό του ματαιώθηκε χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας.

Οι ένστολοι, που τον καταδίωξαν, κατάφεραν να τον εντοπίσουν 21 λεπτά μετά το μακελειό και τον ακινητοποίησαν, εμβολίζοντας το αυτοκίνητό του.

Ο Μπους επίσης αναθεώρησε το χρονοδιάγραμμά του, λέγοντας αξιωματικοί χτύπησε το αυτοκίνητο του ύποπτου 21 λεπτά μετά την πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης, παρά 36 λεπτά. Ο Μπους δήλωσε ότι οι πράκτορες του FBI έχουν ταξιδέψει στη Νέα Ζηλανδία για να βοηθήσουν στην έρευνα.

Στο μανιφέστο του 74 σελίδων, ο 28χρονος Αυστραλός ανέφερε πως θα «χτυπούσε» και στην γειτονική πόλη Ασμπερτον, εάν προλάβαινε.

Ο Τάραντ , σε βάρος του οποίου έχουν αποδοθεί κατηγορίες για τη δολοφονία 50 ατόμων, θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 5 Απριλίου.

Το Γραφείο Ασφαλείας των Κυβερνητικών Επικοινωνιών επιβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν είχε λάβει καμία σχετική πληροφορία για τις επιθέσεις, πριν από τους πυροβολισμούς.

Δημοφιλή